Nyheter

December

LKF delade ut stadsbyggnadspriset 2018

Stadsbyggnadspriset 2018 har tilldelats arkitektfirman Fojab för nybyggnaden Nya Tingsrätten. Hedersomnämnandet gick till arkitektfirman Tengbom för kontorsbyggnad i kvarteret Posthornet.

Lite kortare publiceringstid på lediga lägenheter - mer effektiv uthyrning

Från och med den 1 januari så ligger våra lediga lägenheter ute på webben i fem dagar, istället för som tidigare, sju dagar. Och du har tre dagar på dig att anmäla ditt intresse för lediga lägenheter med snabb inflyttning.

November

LKF - en del i Allmännyttans klimatinitiativ

LKF har anslutit sig till Allmännyttans klimatinitiativ - där målet är att de allmännyttiga bostadsbolagen ska vara fossilbränslefria senast år 2030 och energianvändningen ska minska med 30 procent.

Pilotprojekt för etablering av nyanlända startar på Linero

Ett hållbart livskoncept, där barnens trygghet, skydd och utveckling står i fokus. Så skulle man kunna beskriva den nya samarbetsmodell som testas på Linero i Lund, där det nu är dags för inflyttning i 24 lägenheter. Rent konkret betyder modellen att nyanlända familjer kan flytta in i modulbostäder med tillfälliga bygglov.

Höstens HLU-utskick kommer snart i din brevlåda

Nu är höstens HLU-utskick snart på väg ut till cirka 5 000 av våra hyresgäster med det årliga erbjudandet om underhåll i lägenheterna.

Inflytt i LKFs första etapp av Dokumentet

Följ med när våra hyresgäster Martin och Nathalie för första gången klev över tröskeln i nya lägenheten!

LKF och Lunds kommun satsar på gröna obligationer – hållbarhet från ekonomi till byggande

För stora investeringsprojekt krävs ibland att företag och organisationer lånar pengar. Lunds kommun lånar i särskilt miljöinriktade investeringsprojekt, så kallade gröna obligationer.

Oktober

Vi visar våra nybyggda lägenheter i Dokumentet

Alla lägenheter i vårt byggprojekt Dokumentet etapp 1 är uthyrda, men innan de nya hyresgästerna flyttar in vill vi passa på att hälsa dig välkommen på öppen visning.

Vår årliga kundenkät

Nu får snart 1/3 av våra hyresgästers årets kundenkät i brevlådan. Några av er har redan fått den via e-post.

Störningar i värme- och vattentillförsel, Kollegievägen

Med anledning av branden på Kollegievägen tidigare i dag, söndag 7 oktober, så har dessvärre värme- och varmvattensystemet i området blivit påverkat.

Brand på Kollegievägen

Vi har en brand i en av våra fastigheter på Kollegievägen som påverkar ett antal familjer som bor hos oss. Vi undersöker just nu omfattningen av händelsen och eventuella åtgärder som ska vidtas i samband med detta.

Grändens första spadtag

Under ett festligt spadtagsfirande med grillning och firande med hyresgäster, tog 13-årige Petter, som själv bor i området, det första "grävmaskinstaget" för projekt Gränden.

Ny vd

I maj fick han jobbet som LKFs nye vd. Och från och med idag, den 1 oktober, är Fredrik Millertson på plats.

September

Xplorion

På Brunnshög, Lunds hetaste exploateringsområde, ska LKF bygga 54 bostäder i ett helt nytt koncept. Här kommer hyresgästerna att kunna påverka miljön på kort och lång sikt både i sitt boende men också i sin livsstil. Beslutet om byggstart för projektet togs i LKFs styrelse den 27 september.