Sofieberg

Sofieberg, Tuna

På en sydvästvänd tomt alldeles  intill Tunaparken, strax nordväst om Tunaskolan, bygger vi 128 lägenheter i  hus på 5-6 våningar.

75 lägenheter ska blockuthyras till Lunds universitet och de resterande 53 lägenheterna är vanliga hyreslägenheter. Lägenheterna varierar i storlek från 1 till 4 rum och kök. Alla lägenheter utom ettorna har balkong. 
På bottenvåningen i huset längs Warholms väg ryms lokaler för förskola och i huset längs Tunavägen finns vaktmästeri och reception för Lunds universitet.

De totalt 53 lägenheter som hyrs ut via vår bokö  hyrs ut till sökande som fyllt 18 men inte 26 år. Sökandena fördelas i två grupper, 18 - 21-åringar respektive 22 - 25-åringar.

Ålderskravet gäller sista anmälningsdagen för intresseanmälan på lägenheterna, det vill säga att sista anmälningsdagen måste man för åldersgrupp 18 - 21 ha fyllt 18 år men inte 22 år samt för åldersgrupp 22 - 26 ha fyllt 22 år men inte 26 år. 

LKF kommer inte att hyra ut några parkeringsplatser i området. Kontakta LKP för frågor om parkeringsplats. 

Den trygga men i högsta grad levande stadsdelen Tuna, med sina lummiga omgivningar, ligger nordöst om Lunds centrum. Här har du närhet till LTH, Ekonomicentrum och Lunds forskarby Ideon. Förskola och grundskola finns i området liksom en större välsorterad livsmedelsbutik.

Från Tuna är det inte långt till Lunds centrum med handel, nöje och kultur men också nära till naturen på Östra Torn.  Att ta sig till och från området med kollektivtrafik är enkelt. Ett par busslinjer passerar Tuna.

FÖRDELNING I ÅLDERSGRUPPERNA

Gruppen 18–21 åringar

1 rum och kök 10 lägenheter För dig som är 18-21 år
2 rum och kök (små)         5 lägenheter              Gruppen 22–25 åringar

 

1 rum och kök   5 lägenheter  
2 rum och kök  14 lägenheter för dig som är 22 - 25 år
3 rum och kök 18 lägenheter
4 rum och kök                     1 lägenhet                      

 


Lägenheterna i detta hus upplåts till ungdomar. Med hänvisning till detta kommer LKF inte att godkänna överlåtelse av hyresrätten, lägenhetsbyten eller andrahandsuthyrning till den som inte tillhör aktuell ålderskategori (18-21 år respektive 22-25 år).


 

          

Läge   Warholms väg/Tunavägen


    Student- och ungdomslägenheter       

 
   Sommaren 2016

 
   Sommaren 2018

 
Totalentreprenör_puff   Wästbygg AB

 


(Med reservation för ändringar. Uppgifterna kommer successivt att uppdateras under planerings- och byggprocessen.)
 

Sofieberg_planskiss
Kontakta oss

Mottagare
[namn] - [befattning]Önskad kontaktväg