Byta lägenhet

Lägenhetsbyte

Som hyresgäst har du i vissa fall rätt att byta din bostad mot en annan. Du måste alltid ansöka om tillstånd hos LKF för att få byta bostad. För att få tillstånd måste du ha skäl till bytet. Dessa skäl prövas av LKF. Vi ska också godkänna den nya hyresgästen.
Observera att du måste bott i din LKF-lägenhet i minst ett år innan du kan ansöka om att få göra ett lägenhetsbyte.

Bytet måste inte gälla en LKF-lägenhet mot en annan LKF-lägenhet utan du kan byta med vem som helst som har en egen bostad. Om du vill byta bostad med en annan LKF-hyresgäst gör vi också en besiktning av lägenheterna innan vi lämnar besked om bytet kan godkännas. Bytet får inte genomföras förrän LKF har gett sitt godkännande.

Ni måste alltid lämna in en skriftlig ansökan om att få byta lägenhet.  (Blanketten går inte att fylla i via datorn utan måste skrivas ut och fyllas i för hand). Tänk på att ansöka om lägenhetsbyte i god tid, minst 1½ till 2 månader innan ni vill flytta.

Vill du byta med en annan LKF-lägenhet, tänk då på att ni måste fylla i varsin ansökan, det vill säga en ansökan för varje LKF-lägenhet.

Under Mina sidor  finns "Bostadsbytet", där hyresgäster som vill byta bostad annonserar sina lägenheter. Om du är anmäld till LKFs bokö, så påverkar inte ett lägenhetsbyte din plats i kön. Du måste dock uppdatera dina uppgifter efter flytten, om du önskar stå kvar i kön. Observera att bostadsbytet endast är tillgängligt för LKFs hyresgäster.
Kontakta oss

Mottagare
[namn] - [befattning]Önskad kontaktväg