Städa garderoben och återvinn

Textilinsamling_topp_landning

Vi har inlett ett samarbete med Human Bridge för insamling av textilier till återanvändning eller återvinning. Human Bridge är en biståndsorganisation som arbetar för att hjälpa människor runt om i världen.

På en del av våra bostadsområden finns Human Bridges insamlingsbehållare uppställda i eller intill våra miljöhus.

En del av de textilier som samlas in säljs i Human Bridges secondhandbutiker eller används i biståndssammanhang, resten tas om hand i professionella sorteringsanläggningar och sorteras i över 300 kategorier.

Cirka 60 procent av de insamlade textilierna går till återanvändning och 35 procent går till återvinning. Med återvinning menas putstrasor eller rivning för att producera nytt material som filtar och isolermattor. De återstående 5 procenten går till förbränning då detta material är så skadat att det inte går att återvinna.

Tänk på att det inte gör något om du slänger trasiga kläder eller andra textilier i behållarna. Textilfibrer kan återvinnas, en vinst för miljön och jordens resurser. Du kan också lägga dukar, gardiner, lakan, handdukar, leksaker, accessoarer, väskor, skärp, hattar och skor i textilinsamlingen. Allt sorteras vid Human Bridges återvinningsdepå i Genarp.

Läs mer
Kontakta oss

Mottagare
[namn] - [befattning]Önskad kontaktväg