LKF delade ut stadsbyggnadspriset 2018

(2018-12-20)

Stadsbyggnadspriset 2018 har tilldelats arkitektfirman Fojab för nybyggnaden Nya Tingsrätten. Hedersomnämnandet gick till arkitektfirman Tengbom för kontorsbyggnad i kvarteret Posthornet.

Vår vd, Fredrik Millertson och byggchef Peter Ovenlund, delade ut priset vid en ceremoni i samband med kommunfullmäktiges sammanträde torsdagen den 20 december.

Stadsbyggnadspriset
Stadsbyggnadspriset 2018 - Fojab arkitekter - juryns motivering:

"En komplex byggnad, med höga krav på säkerhet och effektiva flöden, har gestaltats med fokus på såväl funktionalitet som värdighet och transparens mot omgivande stadsrum.

Gedigna och genomtänkta materialval, hög kvalitet såväl exteriört som interiört, ger en upplevelse av skulpural dynamik och omsorg från helhet till detaljer. Nya Tingsrätten blir en viktig hörnsten för utvecklingen av Lund C"

 

Stadsbyggnadspriset
Hedersomnämnande 2018, Tengbom - juryns motivering:

I kvarteret Posthornet har fastighetsägaren Wihlborgs berett Tengboms arkitekter möjlighet att gestalta en kontorsbyggnad som ger ett värdefullt tillskott till Lunds arkitektoniska palett.

Arkitekterna har visat hur stadsmässigt räta vinklar kan utmana och möta organiska former i fin harmoni. Omsorg i murteknik, fönstersättning oc vackra detaljer i innergårdens gestaltning ger ett stort mervärde till staden.Kontakta oss

Mottagare
[namn] - [befattning]Önskad kontaktväg