LKFs hyresgäster testar bilpool och kollektivtrafik under första tiden i nya bostaden UPPDATERAD 2018-03-20

(2018-02-15)


UPPDATERAD INFO

På grund av för få anmälningar ställer vi in informationsmöte den 22 mars klockan 18.00 på LKFs kontor på Lilla Tvärgatan 21. 

Är du intresserad av att testa bilpool och kollektivtrafik är du välkommen att kontakta:

Björn Wendle, bjorn@ec2b.se, 010-456 56 09
eller
Emma Lund,
emma@ec2b.se, 010-456 56 30LKFs hyresgäster hjälper till att utveckla den nya mobilitetstjänsten EC2B.

 

Hållbar mobilitet handlar om hur vi ska transportera oss och resa för att kunna nå klimatmålen, men också om hur vi bygger ett samhälle som ger förutsättningar för mindre behov av transporter.

LKF deltar i ett forskningsprojekt där du nu får chansen att vara med i utvecklingen av en ny mobilitetstjänst kopplad till bostaden: EC2B. Projektet finansieras av Naturvårdsverket.

EC2B ska bli en samlad mobilitetstjänst för fastigheter. Tanken är att hyresgäster och boende ska få bekväm tillgång till paket av mobilitetstjänster – kollektivtrafik, lånecyklar, bilpool, hyrbil, taxi, samåkning, hemleverans etc, som blir så attraktivt att det kan ersätta behovet av en egen bil. Att hyra, dela eller låna fordon istället för att själv äga dem blir inte bara billigare, det är dessutom bra för miljön. Tjänsten utvecklas av EC2B Mobility AB, ett nystartat företag från Trivector.

Tjänsten är i nuläget under utveckling inför introduktionen hösten 2018, men redan nu kan den som flyttar in i en LKF-bostad under våren ta del av en beta-version av tjänsten, med möjlighet att prova på olika mobilitetstjänster samt ta del av en anpassad rådgivningsprocess.  

EC2B-tjänsten kommer bland annat att erbjudas i LKFs nya fastighet Xplorion som ska byggas på Brunnshög, med planerad inflyttning 2020.Kontakta oss

Mottagare
[namn] - [befattning]Önskad kontaktväg