Seniorboenden hos LKF

I våra bostäder för dig som har fyllt 50 år och uppåt, bor du bekvämt och funktionellt. Här slipper du tänka på renovering. Dina grannar är i liknande ålder som du själv – det ger trygghet och gemenskap.

Tre kvinnor kring ett bord på en innergård. De ler och skålar i vin. På bordet finns frukt och grönsaker som de förbereder.

Nedan hittar du vilka bostadsområden som är 50 plus, 55 plus, 65 plus och trygghetsboendet för 70 plus.

50 plus

55 plus

65 plus

Trygghetsboende 70 plus

Värdinneservice

I några av våra plusboende driver och ansvarar Lunds kommun värdinneservice. Värdinnorna står bland annat för trygghet och kontinuitet i boendet genom att hjälpa till med aktiviteter och gemenskap för hyresgästerna. De kan också vara till hjälp vid kontakt med myndigheter, till exempel med kommunen. För denna service betalar du en avgift som debiteras tillsammans med hyran.

Träffpunkt

Lunds kommun driver verksamhet för seniorer på 10 olika träffpunkter i Lund – en del i anslutning till våra seniorbostäder. Det finns möjlighet att delta i många roliga, intressanta och hälsofrämjande aktiviteter. Här träffar du andra människor, många gånger kring ett gemensamt intresse. Du kan också själv vara med och forma verksamheten.

Förtur

Vissa lägenheter erbjuds i första hand bostadssökande som har beviljats förtur av Lunds kommuns vård- och omsorgsförvaltningen. I övrigt erbjuds lägenheterna till bostadssökande i LKFs bokö som är över 55, 65 eller 70 år.

Bra länkar för ditt boende