Brand på Valdemars väg

Vi på LKF har haft en brand i en av våra lägenheter på Valdermars väg. Inga allvarliga personskador har rapporterats och omfattningen av branden är begränsad.

- Inga personer har fått allvarliga skador, vilket är glädjande. Branden startade på en uteplats och spred sig sedan in lägenheten, säger Linda Domini, biträdande fastighetschef, Öster, LKF.

På måndag påbörjas saneringsarbetet. Samtliga berörda hyresgäster, utom där branden började, har kunnat återvända till sina hem.

- Hyregästerna som blivit berörda är under omständigheterna vid gott mod, man agerade snabbt och påbörjade släckningsarbetet med egen vattenslang innan räddningstjänsten kom, vilket begränsade spridningen, menar Linda Domini.

- Vi är tacksamma att omfattningen blev begränsad. Det går inte nog många gånger att påpeka hur viktigt det är att man ser till att ha fungerande brandvarnare i sitt hem – det kan rädda ditt och andras liv, avslutar Linda Domini.

Läget på Valdemars väg är under kontroll och berörda hyresgäster i området får mer detaljerad information under måndagen.