Till vänster: Närbild på kvinna med solhatt bakifrån. Suddiga personer med gitarr i bakgrunden. Till höger: Lövverk sträcker sig ut över bilden. Ryggar av personer som kollar på två män med gitarr som står längre bort.

Gernandtska Lyckans innergård gungade

Igår hördes musik från innergården på Gernandtska Lyckan, ett av våra 65+ och 70+ boenden. Det var värdinnan Jenny, anställd av Lunds kommun, som anordnat en konsert för LKFs hyresgäster.

MusikernaIvar Sjögren och Martin Arnoldi sjöng och spelade i en hel timma – något som uppskattades varmt av hyresgästerna som både kollade via fönster och platser med avstånd på gården. Spelningen var ett samarbete mellan Lunds kommuns seniorverksamhet, värdinneservice och LKF. 

Musik med visor av olika slag 

Stämningen var hög och hela innergården gungade – både av musik och de tillhörande applåderna.  

- Det är kul att det var uppskattat, det behövs extra mycket glädje i sådana här tider. Såklart tänkte vi mycket på avståndet och vi planerade bland annat platser utefter det, säger Jenny.  

LKFs fastighetsskötare, Thomas, var på plats innan konserten och hjälpte självklart till med förberedelserna och få igång elen i källaren. Under tiden musiken spelade passade han också på att laga en av dörrarna som hade hängt sig.  

Det är det här lilla extra som förgyller inte bara min vardag utan hyresgästernas också, dessutom är det ju kul att få hjälpa till, säger Thomas med ett leende innan han är åter på språng.  

Promenadstolpar – från idé till verklighet 

Jenny är kreativ och hade även en idé om promenadstolpar i trädgården, eftersom att tipspromenarena inte blev av som planerat. Då ringde hon Thomas på LKF som kom förbi med stolpar och hjälpte till att sätta upp dem.  

Hon skriver ut ny fakta till promenadstolparna varje vecka. Något som ger hyresgästerna en extra anledning till att gå ut och njuta av den blomstrande innergården. Dessutom är det ett sätt att hålla både kropp och knopp i form, fakta är en riktig samtalsstartare bland hyresgästerna. 

De är så populära att jag nu funderar på om vi ska utöka med fler stolpar, jag får nog ta ringa Thomas igen, avslutar Jenny.  

 

Mer information
Läs mer om vårt område Gernandtska Lyckan eller samlad information om Värdinneservice och andra aktiviteter för äldre finns på Lunds kommuns hemsida.