LKF delar ut pris till vinnarna i stadsbyggnadspriset 2019

LKF delar ut 2019 års stadsbyggnadspris

Stämningen var god när LKFs vd Fredrik Millertson och byggchef Peter Ovenlund gick upp på scen för att dela ut stadsbyggnadspriset. 2019 års vinnare har utformat en av Lunds vackraste mötesplatser!

Skaparna av Grands nya verandor och Bantorgets ombyggnad prisas tillsammans för en plats präglad av vacker arkitektur, myllrande folkliv, porlande vatten och pianomusik.

-  Samarbetet mellan kommun, arkitekt och en privat fastighetsägare har starkt bidragit till en genomtänkt helhet med detaljering och en stor respekt för kulturhistoriska värden, säger Hans Juhlin, juryns ordförande och Lunds stadsbyggnadsdirektör.

 

Om Lunds stadsbyggnadspris

1990 delades stadsbyggnadspriset ut för första gången. Priset har instiftats av LKF, som en gåva till 1000-årsjubilerande Lunds kommun.
Syftet med priset är att ”premiera arkitekter eller andra byggaktörer, som på ett förtjänstfullt sätt har bidragit till stadsbildens utveckling i Lunds kommun. Härvid ska särskilt beaktas arkitektoniska insatser som förenar utveckling av stadsbilden, skönhetsvärden, väl gestaltad livsmiljö och god funktion”.

-  Vi på LKF skickar stora gratulationer till vinnarna Mats Molén på Fojab, Tekniska förvaltningen i Lunds kommun samt Grand Hotels VD Maria Paulsson. Säger Fredrik Millertson, vd LKF.

Fotograf Kasper Dudzik