Päron och äppleträd på innergård

Mer närodlat kan det inte bli – fruktträd på LKFs områden

Sensommaren har många fördelar och en av dem är all frukt som mognar på våra innergårdar och trädgårdar. Äpplen, päron och plommon smyckar grenarna just nu – passa på att njuta av både färg och smak!

Ekologiskt och närodlat – varje frukt är unik

Vi använder inte några bekämpningsmedel på våra fruktträd och bärbuskar. Därför kan frukten ha lite olika färg och form, vilket är helt naturligt.  

- Även om den är kantstött på utsidan så smakar insidan ljuvligt. Skär bort lite sämre delar av frukten och använd resten så som den är, i paj eller sylt. Säger Lena Nordenbro, hållbarhetschef.    

Mer närodlat eller ekologiskt än såhär kan det inte bli! 

Frukt till alla våra hyresgäster  

I våra områden finns massor av fruktträd som är till för alla våra hyresgäster. Använd gärna den frukt som är mogen på trädet. Men kolla på fallfrukten också, ofta finns även där bra exemplar.  

Då all frukt mognar ungefär samtidigt kan det ibland bli mycket frukt på marken under våra träd. Vi jobbar på för att kratta undan och forsla bort dålig frukt.  

Nyfiken på vilka växter som finns på våra innergårdar? Studenter från Lunds universitet har gjort en invertering av växter och djur – kolla in den här