Kollage med bondgård, lägenhet och kor.

Nöbbelöv – en pärla i nordväst

I nordvästra Lund ligger Nöbbelöv med fina grönytor och mestadels låg bebyggelse. Stora delar av området är dessutom fritt från bilar. Njut av fågelsång och närhet till naturen, besök Nöbbelöv!

LKFs områden  

I Nöbbelöv har LKF 262 lägenheter fördelade på tre områden, varav ett är ett 65+ boende. Dessutom kan du hyra fordonsplats här, men kom ihåg att du då måste stå i vår separata fordonskö. Registrera din köplats till lägenheter eller fordonsplats via Mina Sidor 

Stadsdelen har även ett eget centrum dit du går på några minuter. Här finns allt från livsmedelsbutik till restaurang och vårdcentral. Du kan enkelt ta dig till den närliggande tågstationen Gunnesbo om du vill resa vidare på järnvägen, annars hoppar du lätt på stadsbussen som har flera hållplatser.  

Läs mer om LKFs olika områden:  

Nöbbelövs mosse - nära djur och natur  

På promenadavstånd finns Nöbbelövs mosse och Nöbbelövs 4H-gård. Här vandrar eller cyklar du mellan åkrar och vattendrag. Uppräck den närliggande naturen och hälsa på djuren. Lunds kommun har satt ut informationstavlor för den som vill veta mer om vilka arter som lever där.  

Läs mer om Nöbbelövs Mosse på Lunds kommuns hemsida