Bildfilen heter:

LKFs lokalhyresgäster öppnar den första kvarterskrogen på Brunnshög

Idag öppnades Brunnshögs första krog, Kantin, i LKFs hyreslokaler i bostadskvarteret Hammocken. Snart får de sällskap när Lilla Ved öppnar på andra sidan gatan, också den i ett av LKFs bostadshus.

-Vi är glada att två av lunds mest omtyckta krögare öppnar på Brunnshög, dessutom i LKFs lokaler. Både Kantin och Lilla Ved kommer att bli uppskattade kvarterskrogar för de boende och arbetande i området, säger Annika Ramqvist, lokaluthyrare på LKF.

Calle Henrickson öppnar restaurangen Kantin på Brunnshögsgatan 14 tillsammans med kollegorna Atte Bachmann och Jim Andreasson. Trion driver även kända restauranger som Klostergatan, M.E.A.T och Patisseriet i centrala Lund.

- Tanken att öppna restaurang på Brunnshög föddes redan för tre år sedan. Självklart vill vi vara med och utveckla en levande stadsdel. Brunnshög är som Malmös Västra hamnen, fast utan hav men med innovation i framkant. Vi börjar med luncher. Efter hand som området växer kan det även bli kvällsöppet, säger Calle Henrickson.

Vad kommer att serveras på Kantin?

– Som namnet säger handlar det om luncher, men utan att tänka klassisk personalmatsal. Det blir moderna, nordiska smaker baserade på svenska råvaror och ett hållbarhetstänk genom hela processen. God mat som håller blodsockret i schack, med vegetariska rätter som självklara alternativ på menyn serverat i en grön och avslappnad miljö.


Fakta om LKFs kommersiella lokaler

LKF äger och förvaltar fastigheter med över 200 affärs- och kontorslokaler i varierande storlekar på flera områden i Lund.

Läs mer om att hyra kommersiella lokaler hos oss


Fakta om LKFs bostadsprojekt på Brunnshög

LKF har byggt två bostadskvarter som redan är inflyttade. Under våren flyttar de första hyresgästerna in i det tredje. Totalt har vi byggt drygt 200 hyresrätter på Brunnhög och fler är på gång. Uppemot 40 000 människor beräknas bo och arbeta på Brunnshög, omgivna av två internationella forskningsanläggningar, en blandad stadsbebyggelse, lummiga parker, affärer, restauranger, skolor, arbetsplatser och service.

Läs mer om våra bostadsprojekt på Brunnshög