Bildfilen heter: spadtag_kv_pilgrimmen_001.jpg

Nu startar vi bygget av kvarteret Pilgrimen. Tillsammans med JSB tog vi första spadtaget 15 oktober. Från vänster: Fredrik Millertson, VD på LKF AB, Fredrik Altin, byggprojektledare på LKF samt Fredrik Leo, VD på JSB.

Nu startar bygget av 113 nya bostäder med hyresrätt i Södra Råbylund

I fredags, den 15:e oktober, tog LKF det första spadtaget för kvarteret Pilgrimen i Södra Råbylund. Det markerar starten för LKF:s nybyggnation av 113 bostäder med hyresrätt i det nya området i Lund. Beräknad inflyttning blir i slutet av 2023. Entreprenör är JSB Construciton AB.

Kvarteret Pilgrimen omfattar nybyggnation av fyra flerfamiljshus och rymmer sammanlagt 113 hyresrätter. Den totala byggytan uppgår till cirka 9 196 kvadratmeter (bruttoarea) och projektet beräknas stå klart för inflyttning i slutet av 2023.

För oss på LKF är miljöarbetet en central del av vår verksamhet, en självklarhet i vår vardag likväl som en viktig utvecklingsfråga. Husen i kvarteret Pilgrimen har ett tydligt fokus på energieffektivitet, med lösningar som i stort sett klarar att halvera energiförbrukningen mot kraven i Boverkets byggregler. Bland annat har vi sett över husets isolering, solceller i tunnfilm samt valt att använda oss av gröna tak.

Läs mer på lkf.se/pilgrimen