Bildfilen heter:

Vi bygger 113 nya hem i Södra Råbylund

Under hösten 2021 byggstartar vi Pilgrimen i Södra Råbylund. Det blir 113 nya hyresrätter fördelat på fyra huskroppar. Pilgrimen blir det femte området LKF bygger i Södra Råbylund.

LKF har varit med vid utvecklingen av den nya delen av Södra Råbylund sedan 2011. Utvecklandet av stadsdelen har nu kommit mer än halvvägs och det kommer att fortsätta bebyggas under flera år framöver. LKF har förutom Pilgrimen fått en markanvisning väster om Råbysjön där det planeras att bygga cirka 140 hyreslägenheter med byggstart 2023.  

– Södra Råbylund är ett fantastiskt område, nära både till den lantliga känslan och staden. Vi på LKF är glada att få bygga fler hem här, säger Peter Ovenlund, byggchef på LKF.  

Planerad byggstart hösten 2021

I höst byggstartar vi projektet Pilgrimen och det blir JSB Construction AB som står som totalentreprenör för nybyggnationen av de fyra flerfamiljshusen. Beräknad inflyttning sker hösten 2023

- Jag ser fram emot att stå på takterrassen på ett av husen och snegla ut över Lundaslätten och känna stolthet över välfungerande hus byggda med omtanke, vilket är en vision som jag är glad att JSB Construction AB delar, säger Fredrik Altin. 

 

Fakta om Pilgrimen

Ort: Lund 

Stadsdel: Södra Råbylund

Hustyp: Flerfamiljshus 

Arkitekt: Liljewall arkitekter

Antal lägenheter: 113 hyresrätter

Antal rum: 1-4 rum och kök

Antal våningar: 4-5 våningar 

Planerad byggstart: Hösten 2021  

Planerad inflyttning: Hösten 2023