Bildfilen heter:

Kulturnatten på Brunnshög – bli en återvinnare i världsklass

På Brunnshög är det mycket mer som pågår än det du ser med blotta ögat. Vi bjuder in dig till avfallets, energins och vattnets fascinerande värld! Under Kulturnatten ordnar vi studiebesök av sopsugens terminal (det är här allt avfall samlas) och av forskningsstationen för smartare återvinning av regn- och dagvatten.

Var kommer mitt dricksvatten ifrån? Hur kan jag spara vatten? Vart tar mitt avfall vägen? Hur ska jag sortera mitt avfall? Passa på att ställa dina frågor om hur sopsugen fungerar och hur de boende på Brunnshög är med och skapar framtidens hållbara stadsdel. Vi finns på plats på Solbjerstorget för att svara på dina frågor. Hoppas vi ses!

Hälsar
Vi på LKF, Lunds renhållningsverk och VASYD

PROGRAMPUNKTER DEN 17 SEPTEMBER

Bli en återvinnare i världsklass

Plats: Solbjerstorget, Brunnshög
Tid: Klockan 13-17

Fråga oss om återvinning
Återvinningsquiz – priser utlovas
Bytesbord – ta med något som du inte behöver till vårt bytesbord och ta med dig något du behöver hem

Studiebesök vid forskningsstation för återvinning av regn- och dagvatten

Plats: Telefonplan, containern vid dammen vid spexaren vid den lilla rondellen i södra Brunnshög
Tid: Klockan 14.00 och klockan 15.30

Regnvatten istället för dricksvatten? Ny teknik gör det möjligt!
I Brunnshög forskar projektet REWAISE på hur vi kan använda regn- och dagvatten i stället för dricksvatten. Möt forskaren Tobias Hey, Lunds Tekniska Högskola, som visar hur membran teknik renar dagvatten för att vi ska använda det till toalettspolning, tvättmaskiner och bevattning. Nya lösningar och samarbeten gör det möjligt att använda vatten smartare - vi behöver inte använda dricksvatten till allt.

Studiebesök vid sopsugens terminal

Plats: Samling vid Solbjertorget
Tid: Klockan 15 och klockan 16

Det ska vara lätt att göra rätt. Lunds Renhållningsverk visar och berättar om hur sopsugen fungerar. Passa på att ställ dina frågor!