Bildfilen heter:

Ett korttidskontrakt kan ge dig som söker ett permanent boende ett andrum medan du letar vidare.

Nu börjar LKF med korttidskontrakt

Under de kommande åren står LKF inför flera omfattande renoveringar av våra äldre fastigheter. Lägenheter som snart kommer att renoveras eller som på andra sätt kommer att behövas för att underlätta evakuering i framtida ombyggnationerna står ibland tomma några månader. De kommer nu erbjudas med korttidskontrakt till hyresgäster som kan och vill hyra en bostad utan så kallad besittningsrätt.

LKF har idag ett flertal fastigheter som står inför större renoveringar under kommande år. För att undvika att lägenheter står tomma erbjuder vi nu dessa med så kallat korttidskontrakt till intresserade.

– Korttidskontrakt gör att våra resurser utnyttjas på ett mer ekonomiskt och hållbart sätt, förklarar Håkan Nilsson, förvaltningschef på LKF. En bostadsökande kan också få ett andrum på några månader medan den letar efter en mer permanent bostad.

Ett korttidskontrakt innebär att en bostadsökande kan få en bostad under en begränsad tid och utan besittningsrätt – fram till att LKF behöver använda den som evakueringslägenhet eller renovera den. Förmedlingen av lägenheter med korttidskontrakt sker på samma sätt som övriga bostäder i LKF:s bestånd. De fördelas efter köpoäng och med samma bedömningar av inkomst, hyresreferenser och eventuella betalningsanmärkningar/skulder. Du som hyresgästen behåller dock dina köpoäng sedan tidigare och fortsätter också att samla nya poäng i LKF:s bostadskö, dock inte dubbla poäng som andra befintliga hyresgäster.

Ett korttidskontrakt passar dig bäst som behöver boende för en kortare period då uppsägningstiden är en månad, både för LKF och för hyresgästen. Ingen ersättningslägenhet kommer att erbjudas den som blir uppsagd från sitt korttidskontrakt.

Det här gäller för korttidskontrakt: 

  • Kontraktet förlängs automatiskt med en månad i taget till dess att LKF eller hyresgästen säger upp kontraktet. 
  • Hyresgästen och LKF har båda en månads uppsägningstid.
  • Hyresgästen skriver på att den avstår från besittningsrätt till lägenheten. Det innebär bland annat att hyresgästen inte har rätt att få en annan lägenhet när LKF säger upp kontraktet. 
  • Hyresgästens eventuella köpoäng hos LKF påverkas inte om den tackar ja till ett korttidskontrakt. 
  • Det sker ingen visning av lägenheter med korttidskontrakt.