Bildfilen heter:

Efterlängtad premiär för Lilla Ved på Xplorion

Igår var det äntligen dags för Lilla Veds premiärservering på Brunnshög. Restaurangen hittar du vid Solbjerstorget i LKFs bostadskvarter Xplorion. Ägare till Lilla Ved är Pontus Pilbecker och Zoran Ilic, och det var två stolta ägare som vi fick äran att gratulera.

Brunnshög kommer bli en stad i staden

– Jag har följt utvecklingen på Brunnshög och är intresserad av stadsdelens hållbara tänk. När jag ser att flera livsmedelskedjor, apotek, gym och Systembolaget vill etablera sig här, känns vår satsning helt rätt. Brunnshög kommer bli en stad i staden och då vill vi vara med från början. Till en början kommer vi att ha öppet på eftermiddagar och kvällar men om efterfrågan blir stor på lunchöppet är det möjligt att vi utvidgar våra öppettider, säger Pontus Pilbecker.

Vad serveras på Lilla Ved?

– Vi serverar pizza och mat med lokala råvaror. Konceptet är att satsa på närodlat, ekologiskt och bra råvaror från skånska gårdar. Vi kommer att fundera noga över vilka matprodukter vi köper in, av vem vi köper dem och hur de transporteras. Det ska vara hållbart så långt det är möjligt. Jag kan lova en spännande meny i linje med inredningen och känslan som vi vill ge våra gäster – ett helhetstänk.

-Vi på LKF är glada att våra lokalhyresgäster bidrar till en levande stadsdel. Nu finns ännu en mötesplats nära tillhands för de boende på Brunnshög, säger Annika Ramqvist, lokaluthyrare på LKF.

Fakta om LKFs kommersiella lokaler

LKF äger och förvaltar fastigheter med över 200 affärs- och kontorslokaler i varierande storlekar på flera områden i Lund.

Läs mer om våra kommersiella lokaler.

Fakta om LKFs bostadsprojekt på Brunnshög

LKF har byggt tre bostadshus som redan är inflyttade. Totalt har vi byggt drygt 200 hyresrätter på Brunnhög och fler är på gång. Uppemot 40 000 människor beräknas bo och arbeta på Brunnshög, omgivna av två internationella forskningsanläggningar, en blandad stadsbebyggelse, lummiga parker, affärer, restauranger, skolor, arbetsplatser och service.

Läs mer om LKFs bostadsprojekt på Brunnshög