Bildfilen heter:

LKF trotsar lågkonjunkturen – nu startar vi bygget av kvarteret Smaken på Brunnshög

Nu ser LKF förhoppningsvis en återhämtning för byggbranschen och ränteläget. Det ger möjligheter att återuppta byggandet av nya hyresrätter. LKFs styrelse har tagit beslutet att investera och bygga kvarteret Smaken på Brunnshög med 92 nya hyresrätter, ett äldreboende samt en vårdcentral.

Senast LKF hade en byggstart var i slutet av 2022. Eftersom byggkostnaderna och räntenivån steg kraftigt så valde vi att inte starta några projekt under 2023. Arbetet har fortsatt med att projektera och förbereda fler projekt för att vara redo att snabbt kunna starta upp nyproduktionen igen vid en vändning i konjunkturen och ett annat ränteläge.

Vid den senaste upphandlingen, för kvarteret Smaken på Brunnshög, har vi märkt av en nedgång i byggpriserna. Det gör det möjligt att återigen kunna investera i nyproduktion med ekonomisk hållbarhet.

Totalentreprenör för projektet blir Serneke som även är entreprenör till LKFs pågående byggnation Ornitologen på Väster i Lund.

– En stabilare prisbild för byggmaterial och större konkurrens för entreprenörer gör att våra kalkyler ser bättre ut och att vi förhoppningsvis kan öka byggtakten igen, säger Peter Ovenlund, byggchef på LKF

Snart startar LKF även upphandlingen av kvarteren Råbykungen och Stenkrossen i centrala Lund. Ett större projekt med 183 nya bostäder med hyresrätt samt lokaler för en ny förskola. Vi hjälper även kommunen med att starta flera projekt för nya äldreboende och servicelägenheter i kommunen. 

Läs mer om Smaken