Nyheter

Januari

Samlad information – för dig som är eller kommer bli hyresgäst hos oss (pga Corona)

På denna sida hittar du vår samlade information om kontaktvägar, nya beslut och nya rutiner. Denna sida kommer att uppdateras så fort vi har ny information.

Framflyttat: Anmäl dig till Lundaloppet

OBS! LUNDALOPPET ÄR FRAMFLYTTAT - läs mer nedan.

10 000 brandfiltar till våra hyresgäster

Den 11 februari, på den europeiska 112-dagen, kl 10-16 kommer alla anställda att hjälpas åt att dela ut en brandfilt till dig som hyresgäst. Vi vill gärna träffa dig - passa på att träffa oss!

Små ambassadörer på Gränden fick korv och information

Under onsdagen den 21 januari fick små och stora höra mer om vårt förtätningsprojekt Gränden då vi bjöd våra små grannar på förskolan Hans och Greta på grillträff.

LKF höga siffror på kundnöjdhet innebär nominering till Kundkristallen i år igen!

Lunds kommuns fastighetsbolag AB har mycket hög kundnöjdhet – hela 85% av de tillfrågade hyresgästerna är nöjda med LKF som bostadsbolag. Den höga siffran medför också att vi i år är nominerade i två kategorier till Kundkristallen – ”Största lyftet för serviceindex” samt ”Högsta produktindex”.

Tillsammans mot hemlöshet

Tillsammans med Lunds kommun arbetar vi för att på olika sätt minska hemlösheten i Lund.

Enklare att parkera med EasyPark

Under januari kompletterar vi våra parkeringsplatser med EasyPark. Detta gör det enklare för dig som vill betala din parkering via mobilen. Information om EasyPark står även på våra parkeringsautomater.

Vi utför inte renovering i Genarp - Var uppmärksam på vem du släpper in i din lägenhet!

Det har kommit oss till känna att personer i Genarp utger sig för att komma från LKF när de knackar på hos våra hyresgäster. Dessa personer är inte anställda hos oss, så släpp inte i dem i ditt hem. LKF utför för tillfället inga renoveringar av ventilation i Genarp.

December

Nya hyror från den 1 juni 2021

LKF och Hyresgästföreningen är överens om hyreshöjningen för 2021. Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 1,19% från den 1 juni 2021.

Julklapp 2020 till BRIS

Julen är en magisk tid för många barn, men inte för alla. Vi på LKF ge vårt stöd till barn som mår dåligt och hjälpa till att skapa trygga hem. Därför ger vi årets julklapp på 25 000 kronor till BRIS.

Längre tid för åtgärda felanmälningar

Felanmälningarna tar tyvärr lite längre tid att åtgärda just nu. Vi på LKF, liksom många andra runt om i landet, har ett ansträngt läge resursmässigt. Det innebär att vi har lite längre väntetid för att få sina felanmälningar utförda hemma.

Var uppmärksam på vem du släpper in i din lägenhet!

Vi har blivit uppmärksammade på att hyresgäster i Dalby blir uppringa av personer som vill boka tid för ventilationskontroll. Dessa är inte inhyrda av LKF och du ska inte boka någon tid över telefon. När LKF utför ventilationskontroll får du alltid information i brevlådan i god tid innan.

Över jul och nyår erbjuder LKF gratis internet till alla

LKF samarbetar med ViaEuropa för att åter kunna ge alla hyresgäster internet, den här gången är erbjudandet från den 15 december till den 15 januari. Med erbjudandet kommer alla hyresgäster som idag inte har något internetabonnemang kunna ansluta sig gratis till internet under perioden.

Brand i kök på Stora Tvärgatan – ingen skadad

Ingen person kom till skada när en brand uppstod i en av våra lägenheter under kvällen fredagen den 11 december.

Fredag 11 december öppnar vårt kundcenter kl.11.00

Imorgon, fredag, öppnar vår kundcenter lite senare för att våra kundcentermedarbetare ska kunna träffas digitalt under förmiddagen. Efter klockan 11.00 finns vi här för dig som vi komma i kontakt med oss på LKF.

Inomhusklimat i kallare tider

Nu går vi mot kallare tider, vilket också kan märkas av inomhus. Här kommer några tips till dig hur du kan bidra för att få ett bra klimat i ditt hem.

Brandvarnardagen 2020

Visste du att det brinner i 6000 hem varje år? Och under jul sker många bränder. Det måste vi ändra på!

November

Xplorion-Lund-stadsbyggnadspris

Xplorion har precis korats till årets Klimatsmarta Boende av Sveriges Allmännytta. Nu tävlar vi även för att få stadsbyggnadspriset.

Se planritningarna för nyproduktionen Kuylenstjerna

Vi bygger nytt i Genarp med marklägenheter i två etapper – området har fått namnet Kuylenstjerna.

Internationella dagen mot våld mot kvinnor

Vi uppmärksammar arbetet mot våldet mot kvinnor genom en kampanj i sociala medier och uppmuntrar våra hyresgäster att agera när de hör när något inte riktigt står rätt till.

Höstens HLU-utskick kommer snart i din brevlåda

Nu är höstens HLU-utskick på väg ut till cirka 5 000 av våra hyresgäster.

Xplorion - årets Klimatsmarta boende

Branschorganisation Sveriges Allmännytta belönar Xplorion med den prestigefyllda utmärkelsen. Xplorion har tagit ett viktigt steg inom branschen mot ett klimatsmart boende, menar juryn.

Com Hem förlänger avtal – LKFs hyresgäster behåller TV4 kanalerna

Com Hem och TV4 Media har slutit ett flerårigt avtal för TV4-kanalerna och C More.

Går du i flyttankar? Digital uppsägning är nu möjlig!

Sedan tidigt i våras har du som kund kunnat börja din tid hos oss genom att digitalt signera ditt hyresavtal. Nu kan du även säga upp din lägenhet via digital uppsägning.

Möt Elin – praktikant under en pandemi

Vi på LKF vill inte ställa in – vi anpassar oss och ställer om! Därför har vi nu under hösten och till våren fortsatt att ta emot praktikanter. Men såklart har vi sett till att detta görs på ett säkert och lite annorlunda sätt än vanligt.

Läs specialnumret av vår kundtidning 72 kvadrat!

Hur har företagare i Lund anpassat sig till en pandemi? Vilka nya vänskaper mellan hyresgäster har uppstått under året? Och hur har LKF arbetat annorlunda?

Snart kommer frost och snö – vi är redo!

Nu börjar året gå mot kallare tider och halkan med snöfall kan komma när som helst. Redan nu, innan den första frostnatten är här, planerar vi förebyggande insatser för att underlätta för dig som hyresgäst.

Viktig information om TV4-kanalerna och C More

Com Hem och Telia förhandlar just nu om TV4-kanalerna och C More.

Oktober

Tänkte du besöka oss? Vi öppnar upp för tidsbokning – och stänger ner dropin

Ring oss så ser vi till att du kan besöka oss på ett säkert sätt. Från och med måndagen den 2 november kommer du inte kunna komma till oss oanmäld.

Välkommen att praktisera hos oss våren 2021– ansökan är öppen!

Vill du få erfarenhet av fastighetsbranschen och möjlighet att arbeta i ett av Skånes största kommunala fastighetsbolag? Skicka in din praktikansökan till oss senast den 22 november!

LKFs kundenkät 2020

Vi är måna om vad du som kund tycker om oss. Inom ett par veckor så skickas vår kundenkät ut till en tredjedel av alla våra hyresgäster.

September

Tillfälligt problem med lägenhetsritningar

Uppdatering: Det tidigare problemet med lägenhetsvisningarna är nu löst.

Välkommen till Gränden - Coronasäker inflyttning!

Idag hälsade vi våra första hyresgäster hjärtligt välkomna till nyproduktionen Gränden, en del av området S:t Hans gränd.

Digital hyresavi för dig som betalar med autogiro

Från och med september kommer du som betalar din hyra via autogiro kunna fortsätta att se dina fakturor digitalt via Mina Sidor.

LKFs hyresgäster trivs i sitt hem – även under Corona

I en oförutsägbar tid är det viktigare än någonsin att stanna upp och undersöka om man är på rätt väg. Därför skickades en enkät ut där vi ställde frågor om hur våra hyresgäster uppfattat vår service sedan pandemin bröt ut.

Kundcenter stängt 11 september

Fredagen den 11 september är vårt kundcenter stängt för teamutbildning. Vi samlar då hela vårt kundcenter för att bli ett ännu bättre team och för att kunna ge dig som kund bästa möjliga service.

Nöbbelöv – en pärla i nordväst

I nordvästra Lund ligger Nöbbelöv med fina grönytor och mestadels låg bebyggelse. Stora delar av området är dessutom fritt från bilar. Njut av fågelsång och närhet till naturen, besök Nöbbelöv!

Pilotprojekt på LKF – framtidens fastighetsförvaltning

Vi bygger runt 300 nya bostäder varje år till lundaborna, men i vårt fastighetsbestånd finns redan cirka 10 000 hem. För att bäst kunna planera våra kommande underhållsarbeten så testar vi nu genom ett pilotprojekt hur vi kan jobba med digitala lösningar och skanna av våra byggnader.

Augusti

Mer närodlat kan det inte bli – fruktträd på LKFs områden

Sensommaren har många fördelar och en av dem är all frukt som mognar på våra innergårdar och trädgårdar. Äpplen, päron och plommon smyckar grenarna just nu – passa på att njuta av både färg och smak!

Annorlunda öppettider fredag 28 augusti

Nu drar hösten igång på riktigt och för att kunna ge bästa service till våra hyresgäster behöver vi några timmar till en personalaktivitet. Därför kommer kundcenter att stänga tidigare på fredag.

Passa på – sök lägenhet i nyproduktionen Kryptan!

Den 25 augusti påbörjas ansökningstiden för alla lägenheter i Kryptan. Ta möjligheten att bo i ett helt nytt kvarter centralt i Södra Sandby.

Com Hem digitaliserar TV-utbudet

Den 8 september digitaliserar Com Hem hela sitt tv-utbud. Det gör att du som ser på tv via analoga kanaler måste byta till digitalt. Detta gäller inte våra hyresgäster i Revinge och Veberöd.

Vi bygger hållbara hyresbostäder i centrala Lund

För att skapa ett långsiktigt hållbart Lund och möta efterfrågan på bostäder bygger vi fler lägenheter – just nu bygger vi drygt 400 nya hem.

Juli

Din TV blir helt digital

Den 8 september digitaliserar Com Hem hela sitt tv-utbud. Detta gör att du som ser på tv via analoga kanaler måste byta till digitalt. Detta gäller inte våra hyresgäster i Revinge och Veberöd.

kryptan-uthyrningsstart-augusti

Snart påbörjar vi uthyrningen av lägenheterna. Från den 25 augusti till 24 september kan du anmäla ditt intresse.

Sommarvikarierande områdesvärdar – med lyhördhet och lösningar i fokus

Träffa Nadja Jeanette och Sara, tre av fyra vikarierande områdesvärdar hos oss i sommar, när de berättar mer om sina uppdrag och vardag på LKF.

LKFs satsning #Starka Tillsammans förlängs!

Vi på LKF har beslutat om att förlänga initiativet #Starka Tillsammans till 30 september. Vi möjliggör därmed så att erbjudandena från våra lokalhyresgäster till dig som bor hos oss varar över sommaren.

Dialog med hyresgästerna på Offerkällan om utemiljön

Under två tillfällen i juni så bjöds de boende på Offerkällan in till en dialog med oss på LKF hur deras utemiljö kan utformas. För att göra det tryggt och säkert under rådande omständigheter så sattes tolv stationer upp med olika frågor om utemiljön

Juni

Vi på LKF undersöker hur vårt arbete skötts under Covid-19

Vi lever i en mycket speciell tid där vi alla påverkas på olika sätt. För att få mer information om hur Covid-19 påverkat vårt arbete och hur bra vi har kunnat ställa om genomför vi nu en mindre undersökning bland våra bostadshyresgäster och lokalhyresgäster.

Till er alla, från oss på LKF - ha en riktigt härlig, trygg och omtänksam sommar!

Denna sommar är det viktigare än någonsin att ladda batterierna, med ansvar och omtänksamhet i fokus.

Nya regler från Skatteverket kan ändra utseendet på din hyresavi

Har du individuell mätning av din varmvattenförbrukning kommer din hyresavi att se annorlunda ut från och med juli, då momsen redovisas för sig. Detta efter en dom från Högsta Förvaltningsdomstolen, som vi rättar oss efter.

Kul saker att göra i sommar!

Sommaren kanske inte riktigt är som den brukar - men det finns kul saker att hitta på!

Sommarjobbare intervjuar sommarjobbare

Sommarlovet har precis börjat och solen skiner, sommarjobbarna på LKFs område Väster har precis fått tävla i häckklippning och bjuds nu på en välförtjänt lunch. Då fångar Hannah upp sina kollegor och passar på att göra en intervju.

Uppdaterad: Ny leverantör för TV och bredband i Veberöd

Onsdag 10 juni kl. 09.00-09.30 bytte vi leverantör av TV till våra fastigheter i Veberöd.

Tillfälligt problem med visning av ritningar

Just nu har vi ett tillfälligt problem med att visa ritningar på de lägenheter som är i två plan.

Grenandska Lyckans innergård gungade

Igår hördes musik från innergården på Gernandtska Lyckan, ett av våra 65+ och 70+ boenden. Det var värdinnan Jenny, anställd av Lunds kommun, som anordnat en konsert för LKFs hyresgäster.

9 juni: Tillfälligt avbrott för Mina sidor

Även digitala system behöver bli ompysslade och nu är det tid för ”Mina sidor” att uppdateras.

Maj

Högtidernas tid - hög tid att hålla avstånd

Nu när våren och sommaren är här så vankas en del firande. Härligt! Men tänk på att vi måste fira på ett lite annorlunda sätt nu och vara mer rädda om varandra.

Brand i miljöhus på Landsdomarevägen

Under natten till torsdagen den 21 maj brann det i soprummet på Landsdomarevägen. Branden kunde begränsas till soprummet. Ingen kom till skada och inga hyresgäster behövde evakueras. Vi finns på plats på Landsdomarevägen under torsdagsförmiddagen för att träffa våra hyresgäster.

Vill du jobba hos oss? Prenumerera nu!

Om du, liksom vi, brinner för att förbättra människors boende, trygghet och trivsel är du välkommen att söka jobb hos oss eller prenumerera på våra utannonserade tjänster. Genom att prenumerera missar du inte när en ny spännande tjänst kommer upp.

Vår lokalhyresgäst delade ut 1600 rosor i Lund – för att sprida glädje

Vår lokalhyresgäst, Måns Hall på Bloom i Lund delade ut massor med rosor till handlarna runt om Lund. Gratis. Butikerna fick 200 rosor var att dela till sina kunder. I gengäld fick han bland annat tepåsar från Tehuset i Lund och praliner från Ahlgrens, som han delade ut till sina kunder.

LKF ringer runt och bokar intervjuer

Vi vill bli ännu bättre! Därför ringer vi upp några av våra kunder och bokar intervjuer över telefon.

LKFs bostadsbyggande fortskrider - trots Covid19

Bostadsbyggandet påverkar många negativt i samband med Corona/Covid19, men LKFs bostadsbyggande fortskrider som planerat och målet på 250-300 byggstartade bostäder ser ut att uppnås under 2020. - Vi satsar närmare 600 miljoner kr på nya bostadsinvesteringar under 2020, säger Peter Ovenlund, byggchef på LKF.

Brandfilt räddade liv

I slutet av april hade vi en spisbrand i en av våra bostäder på Linero i Lund. Tack vare en av de 10 000 brandfiltar som all vår personal delade ut till våra hyresgäster i februari, så klarade både hyresgäst och lägenhet sig utan skador.

April

Lägenhetsväljaren som hjälper dig att hitta drömlägenheten i Xplorion

Bara två veckor kvar tills vi stänger anmälan för våra nybyggda lägenheter i Xplorion på Brunnshög och påbörjar uthyrningen. Lägenhetsväljaren för Xplorion hjälper dig att se var lägenheterna är placerade i huset.

Glad Valborg!

Och en härlig långhelg önskar vi på LKF.

LKFs stödpaket #Starka Tillsammans lanseras

Vi befinner oss i en situation som påverkar hela samhället. Därför lanseras nu LKFs stora satsning - Starka Tillsammans. Satsningen består av flera delar för att stötta våra lokalhyresgäster, hyresgäster och medarbetare.

Vi summerar 2019 i den digitala års-och hållbarhetsredovisningen

2019 var ett starkt år för LKF där vi redovisar ett bra ekonomiskt resultat och ett marknadsvärde på 14,3 miljarder kronor.

Nytt datum för Lundaloppet 2020 är klart!

Äntligen, söndagen 13 september är det nya datumet för Lundaloppet.

Vårens HLU-utskick kommer snart i din brevlåda

Nu är vårens HLU-utskick snart på väg ut till cirka 5 000 av våra hyresgäster.

Fler sommarjobbare på LKF i år - förstärkning och försäkring

Rekrytering av årets sommarjobbare pågår för fullt på LKF – och i år blir de ännu fler, totalt tar vi in ett 70-tal sommarjobbare som hjälper till med bland annat fastighetsskötsel, lokalvård och kundtjänst.

gratis internet

Du som inte har internetabonnemang idag - koppla in sladden mellan datorn och uttaget i väggen och börja surfa.

Mars

Nya tider innebär nya arbetssätt - LKF höll digitalt styrelsemöte

Under onsdagen höll LKFs styrelse sitt första digitala styrelsemöte någonsin - ett möte som gav lite mersmak.

Xplorion - anmälningsstart

Mellan den 16 mars och 15 maj kan du anmäla ditt intresse till lägenheterna i Xplorion, ett hus för dig som bryr sig om att leva hållbart och i en gemenskap.

LKF delar ut 2019 års stadsbyggnadspris

Stämningen var god när LKFs vd Fredrik Millertson och byggchef Peter Ovenlund gick upp på scen för att dela ut stadsbyggnadspriset. 2019 års vinnare har utformat en av Lunds vackraste mötesplatser!

Sista chansen att anmäla ditt intresse till lägenheterna i Dalby

Mellan den 10 februari och 9 mars kan du anmäla ditt intresse till lägenheterna i Klockan.

Mindre brand i förråd på Klostsergården

Under söndagsmorgonen rapporterades om en mindre brand i ett barnvagns- och cykelförråd på Sunnanväg på Klostergården. Ingen person kom till skada och branden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten.

Februari

LKFs tar det hållbara bostadsbyggande ett steg längre

I januari tog LKFs styrelse beslut om att starta ett utvecklingsprojekt där det hållbara, framtida bostadsbyggandet tar ett rejält kliv. - LKF har under många år arbetat för ett grönare och mer hållbart Lund. Vi är nu ett av de första bostadsbolagen i Sverige som vågar ta det hållbara byggandet ett steg längre genom att tänka ur ett större perspektiv - från start och 100 år framåt, säger LKFs vd Fredrik Millertson.

Coronavirus

Coronaviruset väcker många frågor. Vi på LKF bevakar händelseutvecklingen tillsammans med Lunds kommun och berörda myndigheter i Sverige.

Ewa-Gun Westford

Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisregion Syd, kommer till oss för att ge sin föreläsning: ”Jag är inte bara polis, jag är människa också”.

Sunfleet bilpooler ersätts med en ny tjänst kallad M

I mitten av mars kommer Sunfleet att ersättas med en ny tjänst kallad M.

Alla hjärtans dag

Hela LKF hjälptes åt att dela ut 10 000 brandfiltar till dig som bor hos oss. Vår gemenskap skapar trygga hem! Vi önskar er alla en fin Alla hjärtans dag! - var rädda om er! 💚

11 februari

Vi är tillbaka som vanligt på onsdag den 12:e februari. Välkommen!

Nu kan du anmäla ditt intresse till lägenheterna i Klockan, Dalby

Mellan den 10 februari och 10 mars kan du anmäla ditt intresse till lägenheterna i Klockan.

Kundkristallen 2020

LKF har fått en kundkristall för andra året i rad. Förra året för störst ökning av antalet nöjda kunder och i år för ”Högst produktindex”, vilket innebär att vi erbjuder det bästa boende, med de mest välskötta utemiljöerna i Sverige.

Januari

Samlad information – för dig som är eller kommer bli hyresgäst hos oss (pga Corona)

På denna sida hittar du vår samlade information om kontaktvägar, nya beslut och nya rutiner. Denna sida kommer att uppdateras så fort vi har ny information.

Framflyttat: Anmäl dig till Lundaloppet

OBS! LUNDALOPPET ÄR FRAMFLYTTAT - läs mer nedan.

10 000 brandfiltar till våra hyresgäster

Den 11 februari, på den europeiska 112-dagen, kl 10-16 kommer alla anställda att hjälpas åt att dela ut en brandfilt till dig som hyresgäst. Vi vill gärna träffa dig - passa på att träffa oss!

Små ambassadörer på Gränden fick korv och information

Under onsdagen den 21 januari fick små och stora höra mer om vårt förtätningsprojekt Gränden då vi bjöd våra små grannar på förskolan Hans och Greta på grillträff.

LKF höga siffror på kundnöjdhet innebär nominering till Kundkristallen i år igen!

Lunds kommuns fastighetsbolag AB har mycket hög kundnöjdhet – hela 85% av de tillfrågade hyresgästerna är nöjda med LKF som bostadsbolag. Den höga siffran medför också att vi i år är nominerade i två kategorier till Kundkristallen – ”Största lyftet för serviceindex” samt ”Högsta produktindex”.

Tillsammans mot hemlöshet

Tillsammans med Lunds kommun arbetar vi för att på olika sätt minska hemlösheten i Lund.

Enklare att parkera med EasyPark

Under januari kompletterar vi våra parkeringsplatser med EasyPark. Detta gör det enklare för dig som vill betala din parkering via mobilen. Information om EasyPark står även på våra parkeringsautomater.

Vi utför inte renovering i Genarp - Var uppmärksam på vem du släpper in i din lägenhet!

Det har kommit oss till känna att personer i Genarp utger sig för att komma från LKF när de knackar på hos våra hyresgäster. Dessa personer är inte anställda hos oss, så släpp inte i dem i ditt hem. LKF utför för tillfället inga renoveringar av ventilation i Genarp.