Nyheter

December

Brand i källarförråd, St Hans Gränd

Natten till den 26/12 fick vi rapporter om en källarbrand på St Hans Gränd. Räddningstjänsten har släckt branden och ingen spridning har skett. Ingen boende har kommit till skada, men de kan ha känt röklukt i sina hem.

Från oss alla till er alla – en riktigt trivsam och god jul!

I år anordnade vi en jultävling där våra hyresgäster fick vara med och tävla med deras bästa julbild på facebook. Vad kul det är att se så många hem i Lund genom våra hyresgästers ögon.

Din nya hyra för 2022 är klar

Hyresförhandlingen är nu avslutad och LKF har kommit till en överenskommelse med Hyresgästföreningen om de nya hyrorna för 2022. Din nya hyra ser du på din hyresavi från och med februari månads hyra 2022. Hyresavin skickas ut i mitten av januari 2022.

Årets företagsjulklapp skänker vi till Suicide Zero

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska antalet självmord i Sverige.

Kom ihåg att förnya din köplats senast den sista december

Minst en gång varje kalenderår behöver du som står i vår bostadskö logga in på Mina Sidor för att behålla din köplats. Ansvaret att förnya din plats genom att logga in är ditt eget. Du som står i kön, men som inte loggat in under året, raderas automatiskt ur bokön den 1/1 2022.

Sista svarsdatum för HLU-beställning är 17 december 2021

I dagarna är det cirka 4 500 hyresgäster som fått höstens utskick för HLU – hyresgäststyrd lägenhetsunderhåll. Sista datum för att skicka in din blankett är 17 december. Några av er som fått utskicket har fått fel datum på själva blanketten men det är 17 december gäller även för dig. Vi beklagar att detta.

Här är vårt recept för lyckad ombyggnad och förtätning

Resultatet: ökad kundnöjdhet under och efter projektet, mindre klotter, stök, ökad trivsel, stolthet och trygghet bland de boende och ett område som syns nationellt som ett lyckat exempel.

November

Snart kommer frost och snö – vi är redo!

Nu börjar året gå mot kallare tider och halkan med snöfall kan komma när som helst. Redan nu, planerar vi förebyggande insatser för att underlätta för dig som hyresgäst.

Höstens HLU-utskick snart i din brevlåda

Håll utkik i din brevlåda – snart är vinterns HLU-utskick på väg ut till cirka 4 500 av våra hyresgäster! Det skickas direkt från tryckeriet 1 december.

LKFs lokalhyresgäster öppnar den första kvarterskrogen på Brunnshög

Idag öppnades Brunnshögs första krog, Kantin, i LKFs hyreslokaler i bostadskvarteret Hammocken. Snart får de sällskap när Lilla Ved öppnar på andra sidan gatan, också den i ett av LKFs bostadshus.

Möller Arkitekter nominerade till Lunds stadsbyggnadspris för kvarteret Kryptan

För stadsbyggnadspriset 2021 har LKF nominerat Möller Arkitekter för nybyggnationen av det helt nya kvarteret Kryptan i Södra Sandby. Med kvarteret har LKF varit en aktiv part utveckling av Södra Sandbys centrum med 50 nya lägenheter med hyresrätt, lokaler för ett nytt bibliotek, en ny stor vårdcentral, en restaurang och en frisör.

Nu öppnar vi upp Sankt Hans gränd igen!

Nu börjar nybyggnationen av kvarter Gränden med totalt 153 nya lägenheter med hyresrätt gå mot sitt slut. Under arbetet har Sankt Hans gränd varit avstängd. Nu har vi äntligen öppnat upp hela gatan igen – med ny beläggning och belysning samt bredare trottoarer.

Oktober

Nu startar bygget av 113 nya bostäder med hyresrätt i Södra Råbylund

I fredags, den 15:e oktober, tog LKF det första spadtaget för kvarteret Pilgrimen i Södra Råbylund. Det markerar starten för LKF:s nybyggnation av 113 bostäder med hyresrätt i det nya området i Lund. Beräknad inflyttning blir i slutet av 2023. Entreprenör är JSB Construciton AB.

Snart kommer vi att erbjuda visningar av våra bostäder igen

Nu när restriktionerna från folkhälsomyndigheten har släppts kommer vi erbjuda visningar för de bostadssökande som får ett erbjudande om lediga lägenheter hos oss. Detta gäller för bostäder där uppsägningen kommer LKF tillhanda från och med den 1 oktober.

September

Våra kunder föredrar bokade besök hos kundcenter

Nu lättar restriktionerna och vi kan försiktigt återgå till en mer normal vardag. Något vi införde under pandemin som vi faktiskt kommer fortsätta med är att ta emot bokade besök på kundcenter. Det har nämligen visat sig vara uppskattat av våra kunder.

Så här fungerar värmen i lägenheten

Den här tiden på året brukar vi få många frågor från våra hyresgäster om hur värmen i lägenheten fungerar. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna.

Snart kan du ladda din elbil – vi förbereder 400 laddplatser

Vi är igång med vår fortsatta satsning på laddplatser. Det är 100 laddplatser på gång och vi förbereder ytterligare 300 parkeringsplatser så att de kan fungerade som laddplatser i takt med att efterfrågan växer. Och ännu fler kommer det att bli så småningom! Arbetet sker etappvis.

Nu har vår kundenkät skickats ut

Idag har vår kundenkät skickats ut via mejl till 3000 slumpvist utvalda hyresgäster hos oss. Vi ser fram emot att ta del av varenda svar - tack vare hyresgästernas synpunkter kan vi skapa ett ännu bättre boende tillsammans!

Sveriges allmännytta belönar LKF för arbetet med digitaliseringen av nya underhållsprocess

Arbetet med att digitlisera av vår nya underhållsprocess har uppmärksammats av Sveriges allmännytta som utsett oss till årets vinnare av ”Den vita älgen” i kategorin Murbräckan. På LKF satsar vi på fler olika initiativ som utmanar invanda sanningar. Med nya arbetssätt genomför vi flera förändringar som gör nytta av möjligheter med digitalisering.

Dags för kundenkät 2021

Vi är måna om våra hyresgästers ska trivas hemma. Under nästa vecka skickas vår kundenkät ut till en tredjedel av alla våra hyresgäster.

Fredag den 3 september är kundcenter stängt under förmiddagen

Fredag den 3 september stänger vårt kundcenter under förmiddagen eftersom vår personal är på medarbetarforum. Vid lunchtid är vi åter på plats för dig.

Nära samarbete med LUGI handboll för trygga hem – utan våld!

I en handbollsstad som Lund, vill LUGI Handbollsspelare hjälpa till att visa - våra hem SKA vara en trygg plats för alla. Om du misstänker att någon far illa i sitt hem så kan du vara den som räddar liv – genom att störa situationen som pågår.

Augusti

Dina erbjudanden gäller fortfarande – vi är #starkatillsammans!

Sensommaren och hösten innebär nystart! Du som bor hos oss har fortfarande möjlighet att använda dina rabatter – de gäller september ut.

Vår digitaliseringsresa för underhållsplanering kan vinna nationellt pris!

Vårt initiativ på LKF kring att förbättra vår underhållsplanering genom att bland annat göra den mer digitaliserad är nominerad i Sveriges Allmännyttas nationella tävling – Den vita älgen.

Juli

Bättre boendemiljö och arbetsmiljö med fossilfria maskiner

Som vi tidigare har berättat om är våra maskiner helt fossilbränslefria sedan 2020. När det var dags för sommarens häckklippning fick våra fastighetsarbetare testa de nya häcksaxarna.

Vi håller dig uppdaterad på Mina sidor

Se till att du har rätt e-postadress och telefonnummer inlagda på Mina sidor. Då får du reda på när något är på gång i ditt område och du riskerar inte att missa någon information från oss.

Varm lägenhet

Tycker du det är för varmt i din lägenhet? Det finns flera enkla saker du själv kan göra för att få det svalare i din lägenhet.

Brand på balkong i Södra Sandby

Under onsdagsmorgonen den 21 juli uppstod en mindre brand på en balkong på Kryptan i Södra Sandby. Ingen person kom till skada och branden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten. Ingen kom till skada i samband med branden.

LKF utvecklar Veberöd med 48 nya lägenheter

Under hösten 2021 startar vi första etappen att bygga 48 nya yteffektiva lägenheter i Veberöd. Lägenheterna är fördelade på 1 rum och kök till 5 rum och kök. Planerad inflyttning blir under hösten 2023. Kvarteret har fått namnet Knudsgården och kommer att byggas där den gamla Idalaskolan låg.

Vi finns här för dig i sommar

Vårt kundcenter finns här för dig, även under sommaren. Kontakta oss på det sätt som passar dig bäst så hjälper vi dig.

Seniorallsång och fika på Gernandtska Lyckans innergård

Förra veckan hördes det musik från innergården på Gernandtska Lyckan, ett av våra 65+ och 70+ boenden. Det var LIMUS musikskola som bjöd in till sommarens sista seniorallsång. Peter, kundförvaltare i centrum, passade på att bjuda på kaffe och bullar. Det blev ett fint och smittsäkert sätt att träffas ute på.

Vi bygger 113 nya hem i Södra Råbylund

Under hösten 2021 byggstartar vi Pilgrimen i Södra Råbylund. Det blir 113 nya hyresrätter fördelat på fyra huskroppar. Pilgrimen blir det femte området LKF bygger i Södra Råbylund.

Juni

Sommarjobbarna skapar glädje på hemmaplan

Stort tack till våra sommarjobbare som hjälper till att skapa glädje och trivsel i våra bostadsområden. I förra veckan band de till exempel fina kransar och bjöd på fika till våra yngre hyresgäster.

Läs senaste numret av vår kundtidning 72Kvadrat

Sommaren är här, likaså årets första nummer av vår kundtidning 72Kvadrat. Den här gången med temat Vi bryr oss. Med det menar vi framförallt att vi lyssnar. Vi lyssnar mer än gärna på vad du tycker om att bo hos oss, det är så vi lär oss och utvecklas.

LKFs insatser under pandemin – föredömen i Europa

Vi på LKF nämns som ”best practise” i Eurhonets nätverk. Vårt arbete kring #StarkaTillsammans och våra bosociala insatser mot våra unga hyresgäster, lyfts som goda exempel på hur vi arbetat med pandemisituationen 2020 - bland de bästa insatserna i Europa.

Polisinsats på Trollebergsvägen 16 juni

Vid kl 18 på kvällen genomförde polisen en insats hos en av våra hyresgäster. Du kan läsa mer om polisens insats på polisen.se.

Lundaloppet 2021 – var med på de sista tre loppen

Årets lite annorlunda upplaga av Lundaloppet är igång och vi är glada att kunna meddela att vår hyresgäst Axel Smith har varit snabbast av alla i de första två loppen. Dessutom ligger han i täten i veckans lopp som springs på Gunnesbo. Är du också sugen på att springa? Det är inte försent!

Varje månad hälsar vi på LKF ett hundratal hyresgäster välkomna till oss

Varje månad hälsar vi ett hundratal hyresgäster välkomna hem till oss på LKF. Det är både nya och tidigare hyresgäster som får nycklarna till sina nya hem. Under pandemin har vi fått ställa om våra välkomstdagar en aning.

Föreningssommar 2021 - Massor med aktiviteter för barn att välja mellan i sommar!

Att skapa trivsamma och trygga bostadsområden för barn och ungdomar är något man gör bäst tillsammans!

Nominera LKF:are som gjort det lilla extra till Lunds kommuns medarbetarpriser!

För att uppmärksamma medarbetares goda initiativ, som leder till bättre användning av våra resurser, har kommunstyrelsen i Lunds kommun beslutat om att instifta ett medarbetarpris. Nu kan du nominera LKF:are som du tycker har gjort ett bra jobb för dig och ditt hem!

Fredag 3 juni stänger kundcenter 11.30 på grund av utbildning

Fredag 4 juni, stänger vårt kundcenter under eftermiddagen eftersom vår personal är på intern utbildning. På måndag klockan 8.00 är vi åter på plats för dig.

Maj

Din nya hyra från den 1 juni 2021

Vid årsskiftet berättade vi att LKF och Hyresgästföreningen är överens om hyresjusteringen för 2021. Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 1,19 procent från den 1 juni 2021.

Gör din felanmälan digitalt - när det passar dig!

Ett tips! Gör dina felanmälningar digitalt – när som helst på dygnet, när det passar dig. Då slipper du sitta i kö när vi har hårt tryck på våra telefoner.

Vår Års- och hållbarhetsredovisning för 2020 är här

Med temat Hållbar resa 2020 sammanfattar vi året 2020 i vår Års- och hållbarhetsredovisning. Det har varit ett annorlunda år som vi har tagit oss igenom med ett tydligt hållbarhetsfokus och en stark och trygg ekonomi. Tillsammans har vi visat att ”starka team” och ”arbetsglädje” har motiverat LKF att göra ett bra jobb. För oss själva, för våra medarbetare, för våra kunder och för Lund.

Alla våra sommarjobb är tillsatta

I år fick vi in hela 1500 ansökningar till våra sommarjobb, det värmer att så många söker sig till oss! Alla semestervikariat och sommarpraktikplatser är nu tillsatta. Totalt kommer vi att erbjuda ca 120 personer sommarjobb på LKF, det är tre gånger fler platser än förra året, det känns bra att kunna erbjuda sysselsättning till fler i dessa tider.

Ändrat utseendet på hyresavin för flera hyresgäster

Har du individuell mätning av komfortvärmeförbrukning kommer din hyresavi att se lite annorlunda ut från och med juni, då momsen redovisas för sig. Vi har sedan ca. 1 år tillbaka infört detta på bl.a varmvattenförbrukning och nu är det alltså dags för komfortvärmeförbrukningen. Detta efter en dom från Högsta Förvaltningsdomstolen, som vi rättar oss efter.

April

Brand på Staffans Gränd i centrala Lund – ingen hyresgäst skadad

Under torsdagseftermiddagen så inträffade en brand på Staffans Gränd 6B. Vi är glada att kunna berätta att ingen hyresgäst har kommit till skada.

Com Hem har blivit Tele2

Com Hem och Tele2 har gått samman och heter numera Tele2.

LKP AB tar över parkeringsövervakningen i LKFs områden

Du som hyresgäst ska från och med den 1 maj vända dig till LKP om du vill anmäla en felparkerad bil eller om du anser att du har fått en felaktig kontrollavgift (parkeringsbot) som LKP har utfärdat.

Mina sidor och lediga lägenheter ej tillgängligt förmiddag den 26 april

Mellan kl. 6 och 13 den 26 april kommer våra system Mina sidor och sidan Lediga lägenheter att uppdateras vilket gör att de inte kommer att vara tillgängliga. Gör därför dina ärenden dagen innan eller efter kl. 13.00 den 26 april.

Nu kan du anmäla ditt intresse för lägenheter i kvarteret Skymningen i Brunnshög

Nu ligger alla våra lägenheter för det nya kvarteret Skymningen under Lediga lägenheter här på vår hemsida. Du har möjlighet att anmäla intresse för dessa lägenheter fram till och med 30 april.

Alla LKFs hus ska målas om till gröngult - för klimatets skull

Våra kalkyler visar att grön och gul väggfärg minskar husens energiutsläpp med 1/4. Det har att göra med algoapriliska effekter som finns i solstrålarna. Utvecklarna på LKF har därför enats om att måla om allt LKF-bestånd under 2021 till dessa färger. (April, april! Även om vi fått några kommentarer om att man gillar färgerna och mönstret så måste vi tyvärr meddela att detta är vårt aprilskämt - förutom de sista punkterna kring våra hållbarhetsinitiativ - det skämtar vi inte om.)

Mars

Anmälan till Lundaloppen 2021

Lundaloppet tänker nytt, i år erbjuder de inte bara ett lopp – utan hela fem! De fem olika loppen springs på fem banor och i fem olika delar av Lund, en vecka i månaden mellan april och augusti. Som vanligt är LKF med som sponsor och vi betalar anmälningsavgiften för våra medarbetare och hyresgäster.

Unik inredningsstrategi på LKF – våra möbler ska vara återbruksmöbler

När vi köper in framtida möbler så ska helst alla dessa vara återbruksmöbler. Men det betyder inte att de kommer se begagnade ut - skickliga återbruksföretag gör om begagnade möbler så att de ser ut som nya.

För fossilbränslefrihet och klimatsmart boende – det här gör vi redan idag

Över 20 000 lundabor bor hos oss. Som ett allmännyttigt bostadsföretag med stort samhällsfokus så tar vi ett stort ansvar för att utveckla det hållbara boendet. Delvis bidrar vi mot målet genom att ställa om, och delvis genom att inspirera andra genom innovativa lösningar.

LKFs Xplorion i Lund utsedd av Byggindustrin till Årets bygge 2021

Byggindustrin har utsett det huset Xplorion till “Årets bygge” i kategorin Bostad. Xplorion är ett hus som är byggt för att underlätta i hyresgästernas vardag och ge kunderna förutsättningar att leva klimatsmart. Samverkan med andra har resulterat i innovativa lösningar. Här finns exempelvis bara behov av en enda parkering, för poolbilen - för alternativ till den ägda bilen finns.

Nu när fler är hemma mer – LKF bjuder på gratis bredband i tremånader när du flyttar in hos oss

Från och med april 2021 så får alla kunder som flyttar till ett hem hos oss tillgång till gratis bredband i tre månader. Det gäller både dig som flyttar in för första gången, eller som byter bostad.

Vårt innovationsbygge en av finalisterna i Byggindustrins ”Årets bygge”

På torsdag, den 18 mars, får vi veta om vi kommer kamma hem ännu ett betydande pris med vårt innovationsprojekt Xplorion. Konkurrensen är tuff, 18 hus är med och tävlar i 7 olika kategorier.

Axis huvudkontor vinnare av Lunds stadsbyggnadspris 2020

Idag gratulerar vi på LKF arkitekt Andreas Jentsch med kollegor på Fojab arkitekter och Landén Krantz arkitekter som tilldelas Lunds stadsbyggnadspris 2020 för Axis huvudkontor i nordöstra Lund.

LKFs lokalhyresgäster bland de mest nöjda i Sverige

Att mäta vår service och hur vi står oss som hyresvärd är viktigt för oss. Därför skickade vi ut en digital enkät till alla våra lokalhyresgäster under februari. Resultatet visar på en mycket hög kundnöjdhet där hela 98% kan tänka sig att rekommendera oss som hyresvärd.

Webbinarium - Hur kan idrotten inkludera fler?

Den 9 mars kl 19:00-20:30 arrangerar RF-SISU Skåne ett webbinarium som belyser, exemplifierar och teoretiserar hur idrotten kan bli än bättre på att inkludera fler.

Februari

Sök lägenhet i nya området Kuylenstjerna

Den 15 februari kan du anmäla intresse för första etappen av de planerade lägenheterna på Kuylenstjerna i Genarp. Lägenheterna byggs som radhus med 2-4 rum och har stora fina uteplatser med tomtmark på minst två sidor om lägenheten. Här bor du i närheten av Genarps centrum och vackra promenadstråk.

Brand i carport på Rådmansvången - ingen skadad

Natten till tisdag rapporterades en bilbrand i en carport på Högbovägen 1. Ingen person ska ha kommit till skada och Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden.

Januari

Lätt och rätt service

Hej! Undrar du något eller inte hittar det du söker på lkf.se. Hör av dig till vårt kundcenter på LKF – vi hjälper dig gärna vidare! För vi vill göra det lätt och rätt för dig!

Mår du dåligt, eller känner dig ensam?

Var rädd om hela dig. Det är ok att inte känna sig på topp - framför allt i påfrestande tider. Det är också ok att be om hjälp och stöd från de som bäst kan ge det.

Mindre brand i lägenhetsförråd i Södra Sandby

Under måndagen rapporterades om en brand i tre lägenhetsförråd på Skallavångsvägen, Södra Sandby.

Vi på LKF är återigen nominerade till Kundkristallen!

För tredje året i rad är vi på LKF nominerade till en Kundkristall för kundnöjdheten i våra hem!

Mina Sidor och Lediga lägenheter uppdateras 26 januari

Vårt fastighetssystem kommer att få en efterlängtad uppdatering den 26 januari. Under tiden vi uppdaterar systemet kommer du inte komma åt Mina Sidor, Lediga lägenheter eller Lediga fordonsplatser.

Världens snabbaste internet - standard i Xplorion i Lund

I vårt hus Xplorion betalar hyresgästen som för ett vanligt internetabonnemang på 100 Mbit, men får en minsta hastighet på 2500 Mbit. Och det går bra att uppgradera ända upp till 10 000 Mbit.

LKF ändrar uthyrningsreglerna – för våra kunders bästa

Under LKFs styrelsemöte den 16 december, så togs beslut om att göra vissa ändringar i våra uthyrningsregler. Tanken är att de nya reglerna ska underlätta och förenkla för de som står i vår bokö.

Har du bytt mejl eller telefonnummer? Glöm inte att uppdatera oss!

För att vi ska kunna hålla kontakten med dig är det viktigt att du ser över och uppdaterar dina kontaktuppgifter på Mina sidor lite då och då.