Välkommen på pressvisning av Arkivarien – ett boende för 65+

Längs Brunnsgatan i centrala Lund har vi byggt kvarteret Arkivarien. Längs Brunnsgatan i centrala Lund har vi byggt kvarteret Arkivarien.

Nu är våra bostäder i kvarteret Arkivarien på Brunnsgatan i centrala Lund färdigbyggda. Alla lägenheter är uthyrda och snart är det dags för våra nya hyresgäster att flytta in.

Projektet består av hyreslägenheter som i första hand hyrs ut till den som fyllt 65 år. Hyresgäster som har en anhörig (make/maka/sambo) som bor på något av de nybyggda samt befintliga äldreboendena Mårtenslund, Brunnsbo och Österbo ges förtur.

Projektet innehåller också två enheter SÄBO Särskilt Boende för äldre med totalt 76 bostäder. Byggnationen har, liksom vår övriga nyproduktion, genomförts som lågenergihus med inriktning på hållbart byggande.

Arkivarien ligger centralt i Lund med gångavstånd till både shopping, nöjen och kultur. De 28 lägenheterna är på 1 – 3 rum och kök från 35 till 71 kvm. Materialvalet är ljust och modernt med klinker i hall och ekparkett i resten av lägenheten.

Projektet har ritats av Mårten Belin på Sydark Arkitekter AB och Serneke har varit totalentreprenör.

I kvarteret bygger vi ytterligare 125 hyresrätter och en lokal för träffpunkt för seniorer.

Välkommen på pressvisning tisdagen den 10 oktober klockan 13.00. Adressen är Brunnsgatan 15B. Vår VD Håkan Ekelund och byggprojektledare Lars Schantz finns på plats för att berätta mer om projektet.

2017-10-06 09:45:19