Välkommen på pressträff – historiskt färdigställande av ungdomsboende av LKF

Sofieberg på Tuna - ett projekt helt riktat till ungdomar. Sofieberg på Tuna - ett projekt helt riktat till ungdomar.

För första gången i LKFs historia har vi färdigställt ett boende helt riktat till ungdomar. Projektet Sofieberg ska ge yngre en större möjlighet att komma in på bostadsmarknaden och det har delvis genomförts i samarbete med Lunds universitet.

– Det är vanligt att man bygger kategoriboende för äldre, men våra unga invånare är lika viktiga för oss på LKF, säger Håkan Ekelund, VD på LKF.

Nu när Sofieberg står redo för inflyttning, så bjuds media in att närvara vid en pressträff. Under pressträffen berättar Håkan Ekelund, VD på LKF, om projektet och det blir en kort visning av både en av våra hyresrätter och en av Lunds universitets studentbostäder. Pressträffen avslutas med att Håkan symboliskt lämnar över den första nyckeln till Victoria Ahlqvist, som ska flytta in i en av ungdomslägenheterna på Sofieberg. Även LKFs styrelseordförande Mattias Olsson och representanter från Lunds universitet kommer att finnas på plats.

Plats: Warholms väg 2D, Lund
Dag: 10 augusti 2018
Tid: klockan 10.00 – 11.00

Media hälsas varmt välkomna att medverka vid pressträffen och nyckelöverlämning av vårt allra första ungdomsboende.

För information så äger dessutom en visning för allmänheten rum den 13 augusti klockan 17.00 – 19.00 för alla som är intresserade att titta närmare på en av LKFs lägenheter på Sofieberg.

Fakta om Sofieberg

  • Produktionskostnad 225 miljoner
  • 53 lägenheter för uthyrning till ungdomar i LKFs regi, 75 lägenheter avsatta till internationella studenter på Lunds universitet, varav 50 av dessa är kompislägenheter för två boende
  • Med LKFs ungdomsboende menas unga mellan 18 – 25 år
  • Lägenheterna varierar i storlek från 1 - 4 rum och kök. Alla lägenheter utom ettorna har balkong
  • Beläget i sydvästligt läge intill Tunaparken
  • Förskola med fem avdelningar i en av bottenvåningarna. Lunds universitet har en reception i den andra bottenvåningen för uthyrning av lägenheter till internationella studenter

2018-08-03 09:45:15