Inflytt för LKFs första etapp av Dokumentet – genomtänkt och modernt boende i centrala Lund

Nathalie och Martin flyttar in i en av lägenheterna på LKFs nybyggda projekt, Dokumentet, idag, fredag 16 november 2018. Nathalie och Martin flyttar in i en av lägenheterna på LKFs nybyggda projekt, Dokumentet, idag, fredag 16 november 2018.

I Lunds centrum, i hörnet av Arkivgatan och Brunnsgatan har LKF färdigställt första etappen av Dokumentet, ett helt nytt kvarter. Dokumentet består av fem bostadshus med olika antal våningar och karaktär. Med en närhet till city och gröna omgivningar och stadsparken en promenad bort erbjuder vi nu de första 74 hyresgästerna ett attraktivt boende mitt i staden.

Den 15 - 16 november sker inflyttningen i första etappen. Vi på LKF var med när Martin Kilsgård och sambon NathalieQveflanderklev över tröskeln och fick se sin nya lägenhet i verkligheten för första gången:

- Det blev verkligen en ”wow-känsla” att få se vår nybyggda lägenhet. Ett fantastisk, välplanerad boende med detaljer som är pricken över ”i:et” – trappan, det härliga ljusinsläppet från de stora fönsterna och smart förvaring, säger Nathalie Qveflander, blivande hyresgäst i Dokumentet.

- Det känns nästan som om vi fått vara med och designat detta själva, så smakfullt är det. Och dimensionerna på rummen – detta kommer att passa oss perfekt! avslutar Martin Kilsgård, blivande hyresgäst och sambo till Nathalie.


 Dokumentet är ett av LKFs åtta projekt där våra hyresgäster under 2018 har kunna flytta in – totalt 352 lägenheter.

- Dokumentet är ett projekt vi är stolta över, där vi byggt efterfrågade lägenheter i olika storlekar och med spännande arkitektur i ett mycket centralt läge, säger Peter Ovenlund, byggchef på LKF.

- Vi har byggstartat 330 bostäder i år. Vår målsättning är att ha en hög standard och effektiva planlösningar när vi bygger nytt. Vi vill kunna erbjuda attraktiva, moderna lägenheter i olika storlekar som passar lundaborna, avslutar Peter Ovenlund.

Vi var med när de nya hyresgästerna Nathalie och Martin fick gå in i sin lägenhet på Dokumentet för första gången:

https://youtu.be/exjGa4MkvSs

Fakta Dokumentet
Totalt 115 hyreslägenheter. Dessutom 13 servicelägenheter och en lokal för träffpunkt som kommer att hyras av Vård- och omsorgsförvaltningen i Lunds kommun.

Består av två etapper, det ena färdigställt november 2018:
74 lägenheter
1:or – 4:or

Nästa etapp, färdigställs sommaren 2019:
54 lägenheter
2:or – 3:or

2018-11-16 09:38:45