Stort intresse för föreläsning med Nina Rung

Nina Rung Nina Rung

Det finns ett stort engagemang bland lundaborna för hur vi tillsammans kan bidra till en ökad trygghet i Lund. På bara några timmar nådde vårt inlägg om föreläsningen tusentals personer i sociala medier tack vare delningar - och anmälningarna till föreläsningen strömmade in. Det blir fullt hus! Vi har uppgraderat till en större salong som tar 150 personer för att kunna erbjuda en plats till alla som anmält sig.

Den 14 januari har vi, tillsammans med våra samarbetspartners, bjudit in Nina Rung att hålla en föreläsning där hon  inspirerar, motiverar och vägleder oss om hur vi alla tillsammans - företag, föreningar och lundabor - kan göra staden tryggare. Nina är känd från bland annat #metoo-rörelsen och är en av grundarna till Huskurage, en organisation som har som mål att förebygga och förhindra våld i nära relationer.

- Vi är tacksamma att vi kan erbjuda en kväll fylld med inspiration och kunskap om hur du och jag som medmänniska kan agera till vardags, och vilka positiva effekter civilkurage har på vårt samhälle, berättar Britta Anfast, bosocial utvecklare på LKF. Olika typer av våld i nära relationer är ett samhällsproblem som både kvinnor , män och barn utsätts för. Kanske har man en granne som far illa, men man vet inte riktigt vad man kan göra i en sådan situation. Man kanske sitter och får dåligt samvete för att man vill agera, men inte vet hur. Vårt förebyggande trygghetsarbete ska vara just ett stöd i såna sammanhang för våra hyresgäster, och för andra.

Föreläsningen är gratis och alla är välkomna.

Media är välkommen till SF Filmstaden i Lund den 14 januari klockan 17.30 - 20.00 för att göra ett reportage på plats med oss på LKF kring vårt trygghetsarbete och vår satsning på konceptet Huskurage. Det går  bra att träffa oss före eller efter föreläsningen. Kommer ni så vill vi gärna att ni hör av er.

Föreläsningen arrangeras av oss på LKF i samarbete med Kvinnojouren Lund, Hyresgästföreningen Lund, VOOV Skåne, Lunds kommun och Rädda barnen Lund.

2019-01-10 12:46:02