Nu inviger vi vår första hundrastgård i Lund!

Det sker mycket förnyelse på Linero. Här en bild på "Världens trädgård", Linero, Lund. Det sker mycket förnyelse på Linero. Här en bild på "Världens trädgård", Linero, Lund.

- Vi har haft dialog med hundägare och lyckats att hitta en bra plats för de fyrbenta. Hundrastgården är stor nog för att hundar ska kunna springa snabbt och fort! Busa med andra hundar samt kunna tränas och aktiveras av sin människa, berättar Britta Anfast, bosocial utvecklare på LKF.

Invigningen startar med lek för både hund och människa, lite tilltugg och presentutdelning till de hundägare som dyker upp. Efteråt bjuder vi tillsammans med den lokala hyresgästföreningen på föreläsning.

Föreläsningen handlar om hur man kan samarbeta med sin hund på ett positivt sätt, genom att använda sig av så kallade positiva metoder. Och så lite vett och etikett som hundägare, bland annat vad man bör tänka på i en hundrastgård för att det ska bli så bra som möjligt för alla.

>> Eventsida på Facebook

På Bild: Britta Anfast, bosocial utvecklare. Under invigningen ger vi bort en handfull giveaways. Här är två av dem, en tidning för hundägare, Härliga Hund, och fräcka hundbajspåsar från Earth Rated. Foto: Michael Svensson / LKF


- Hittills har vi fått ett 50-tal intresserade via Facebook. Det är ungefär det antal hundägare som finns på Linero. Men hundägare från hela Lund är så klart välkomna!, kommenterar Britta.

Hundrastgården är en del av den förnyelse som vi genomför i området. En större del av Linero är redan ombyggd men det pågår fortfarande upprustning av vissa hus. Därutöver fortsätter vi att utveckla de områdesevent som varit uppskattade av de lineroborna.

Britta Anfast
Bosocial utvecklare

Tel : 072-237 23 17
britta.anfast@lkf.se
www.lkf.se

2019-10-15 11:47:04