LKF först ut i södra Sverige med COLIVE – yteffektivt boende för Lunds unga vuxna

Konceptet COLIVE innebär att hyresgästerna bor själva, men lever tillsammans i de gemensamma delar i boendet. Konceptet COLIVE innebär att hyresgästerna bor själva, men lever tillsammans i de gemensamma delar i boendet.

Idag gav LKFs styrelse klartecken till södra Sveriges första COLIVE projekt i Brunnshög. 

- Vi ser fram emot att vara en av de som banar väg för större möjlighet till boende för Lunds unga vuxna, säger Fredrik Millertson, vd på LKF.

Konceptet COLIVE innebär att hyresgästerna bor själva, men lever tillsammans i de gemensamma delar i boendet. I COLIVE är delningsekonomin i fokus, vilket möjliggör både ett yteffektivt boende, men även en stor social gemenskap för den som hyr bostaden.

- Genom vårt projekt ger vi unga vuxna en möjlighet att vara en del av ett sammanhang, samtidigt som vi skapar ett komplement till andra boendeformer för de som befinner sig i glappet mellan studentliv och att bilda familj, säger Fredrik Millertson

Nu när LKFs styrelse gett grönt ljus till projektet så påbörjas arbetet med projekteringen av bostadshuset. Projektet beräknas att byggstarta år 2020-2021 i Brunnshög, Lunds nya stadsdel där hållbarheten är i fokus. År 2022 beräknas huset vara redo för ett 70-tal av Lunds unga vuxna att flytta in.

- Detta är hållbarhet när den är som bäst - närheten till all service i den nya stadsdelen och med en spårvagnshållplats utanför dörren. Och den sociala hållbarheten som genomsyrar boendet, avslutar Fredrik Millertson.

Fakta LKFs COLIVE:

  • Byggs i Brunnshög, Lunds nya stadsdel
  • Beräknad byggstart 2020 - 2021, inflyttning 2022
  • Ca 70 boende
  • Projektet underlättar för målgruppen unga vuxna 20 – 35 år att lösa sin bostadssituation
  • Social hållbarhet och delningsekonomi i fokus

2019-10-31 15:31:00