Rekordmånga sommarjobbare till LKF

På LKF jobbar i dagsläget ca 265 medarbetare. I sommar kommer vi dessutom att erbjuda närmre 120 personer sommarjobb på LKF, det är tre gånger fler platser än förra året. Det känns bra att kunna erbjuda sysselsättning till fler i dessa tider.

Till sommaren 2021 sökte vi ungdomar som bor på våra områden och vill ha LKF som sin första arbetsgivare. Dessutom sökte vi erfarna semestervikarier som ska ersätta vår ordinarie personal. Vi fick vi in hela 1500 ansökningar till våra sommarjobb, det värmer att så många söker sig till oss.

Betald sommarpraktik
Hälften av sommarjobben tilldelas ungdomar mellan 16 och 20 år som bor hos oss på LKF och som för första gång ska bege sig ut i arbetslivet. Det tycker vi är superkul! Vi kallar dessa jobb för betald sommarpraktik

- Vi vill ge ungdomarna en sommar där de kan tjäna sin egen peng, uppleva kamratskapet hos oss och få erfarenheter av hur det är att arbeta. Nästa år kanske de söker semestervikariaten istället, berättar Sonja Lastre som projektleder insatsen betald sommarpraktik.

Digitaliserad intervju för semestervikariat
Vid rekryteringen av semestervikariaten har vi använt en digital plattform för att göra första intervjuer med förinspelade videofrågor. Videointervjuer har kvalitetssäkrat och smittsäkrat rekryteringen. Det har framförallt gett en levande bild av kandidaterna trots att vi inte träffat dem fysiskt. 

Elin Östenson jobbar som HR-Assistent på LKF, hon är nöjd med hur enkel plattformen har varit att använda. Både för rekryteraren och kandidaten. Hon har anpassat användarupplevelsen så att LKF står som tydlig avsändare både i filmerna och på plattformen. LKF kommer att fortsätta använda videointervjuer för rätt typ av tjänster även efter pandemin.

–Jag upplever att kandidaterna har känt sig avslappande när de spelar in sina svar eftersom de har fått god tid på sig att förbereda sig. Dessutom har de obegränsad möjlighet att spela in sina svar innan de är nöjda. Extra kul att vi på LKF har kunnat visa upp vad vi står för som arbetsgivare, säger Elin.

Nu är alla semestervikariat och sommarpraktikplatser tillsatta och vi se fram emot att välkomna alla nya medarbetare till oss i sommar.