LKFs innovativa Medarbetarforum med fokus på våra kollegor och våra områden

Genom att träffas i mindre yrkesblandade grupper ute på våra områden skapade vi kreativa möten anpassade efter rådande rekommendationer. Genom att träffas i mindre yrkesblandade grupper ute på våra områden skapade vi kreativa möten anpassade efter rådande rekommendationer.

Normalt sett ses vi på LKF:are två gånger varje år – samtliga 270 medarbetare, på vårt medarbetarforum. Men med tanke på pandemin, så har det dessvärre inte varit möjligt det senaste två åren. Då gäller det att vara kreativ och tänka om hur vi kan träffas tryggt och säkert, men ändå skapa teamkänsla, arbetsglädje och nytta för våra hyresgäster.

Vi på LKF ställer inte in - vi ställer om. Och vi tänker om. Eftersom vi är en bred organisation, med yrken inom allt från lokalvård, trädgårdsskötsel, fastighetsarbetare, administrativ personal, där alla är lika viktiga, så bestämde vi att mixa alla medarbetare i mindre grupper under ett smittsäkert Medarbetarforum. Dessa grupper, bestående av en handfull LKF:are, fick sedan ett eget fadderkvarter – ett av våra bostadskvarter att tillsammans fördjupa sig i. Tanken var dels att lära känna våra hem runt om i Lund, tillsammans resonera över våra rykande färska kundlöften, men även att lära känna varandra på LKF – våra olika yrken och kompetenser, hur vi tillsammans i vår breda organisation kan skapa hem att trivas i.

– I en tid där vardagen inte riktigt är som den brukar, gäller det att var uppfinningsrik! Vi vill fortsätta att tillsammans stå starka, skapa stabila samarbeten och vara ETT LKF, samtidigt som vi har riktigt roligt på vägen dit, menar Fredrik Millertson, vd LKF

– Detta är ett sätt att skapa samarbeten, intresse och förståelse för varandras uppdrag – att komma närmare varandra, med kundens bästa framföra våra ögon, säger Fredrik Millertson.

Det anpassade medarbetarforumet innebar inte bara gränslösa samarbeten och arbetsglädje, alla gruppernas diskussioner kring våra kundlöften - vad är det som faktiskt skapar ett hem för våra hyresgäster, hur kan vi skapa en plats att trivas på och verkligen visa att vi är en hyresvärd som bryr sig, skulle under dagen kreativt visualiseras.

Och av det kreativa resultatet att döma så är vi på LKF inte bara väldigt duktiga på att förvalta hem – vi är duktiga på att skapa annat också!