A decorative imagecolive01.jpg

Colive delningsboende, Brunnshög

I centrala Brunnshög bygger LKF kvarteret Sydsidan. Fastigheten byggs för så kallat delningsboende och är anpassad efter företaget Colives verksamhet. Det blir totalt 81 bostadsrum fördelade på 10 olika delningslägenheter för unga vuxna. Det är företaget Colive som hyr fastigheten av LKF och som sedan sköter uthyrningen av bostäderna.

Att bo tillsammans i så kallad coliving, är på stark frammarsch internationellt. Företeelsen drivs av den yngre generationens efterfrågan på mer urbana och sociala bostadsformer till rimliga priser. Detta tillsammans med målgruppens önskan om flexibilitet och öppenhet för att dela på resurser, både för att sänka kostnader och för att minska belastningen på miljön.

Hyresgästerna får sitt eget privata rum med egen toalett och dusch men delar på sociala umgängesytor och kök samt en stor uteplats, gemensamma balkonger och aktivitetsrum. I månadsavgiften till Colive ingår bland annat hemförsäkring, internet, städning av gemensamma ytor samt möblemang.

Innan hyresgästerna erbjuds bostad genomför Colive en så kallad Roomie-matchning via en matchningstjänst. Hyresgästen svarar på ett antal frågor för att sedan utifrån svaren matchas med sina nya roomies – allt för att öka trivseln.

Läs mer på colive.se

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Brunnshög
Bostadsområde: Sydsidan
Adress: Solbjersvägen
Hustyp: Delningsboende
Färdigställt/ombyggt år: 2024
Arkitekt: FOJAB
Antal lägenheter: 81 lägenhetsrum
Våningar: 6
Hiss: Ja
Förråd: Ja, i källare
Parkering: 1 handikappsparkering. I övrigt hänvisar vi till närliggande parkeringshus.
Cykelrum: Cykelparkering utomhus under tak
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: I köket är det förberett för källsortering. Sortering i sopsugen och UWS (underjordiska behållare)
Hyresgästlokal:
Områdeskontor:
A decorative imagecolive02.jpg
A decorative imagecolive03.jpg
Planritning delningsboende