A decorative imageFutuRum_1000_400_2022.jpg

Skymningen, Brunnshög

Längs Brunnshögsgatan i Brunnshög, precis intill spårvagnsstationen Solbjer, ligger kvarteret Skymningen, ett flerfamiljshus med 49 hyreslägenheter, kommersiella lokaler och kontor. Huset är certifierat enligt Miljöbyggnad 3.0 på den högsta nivån (guld).

Huset är byggt med en atriumgård och en gemensam innergård för bostadshyresgäster och lokalhyresgäster. På våning 3 finns en gemensam yta på cirka 45 kvadratmeter med planteringar som löper runt atriumgården. Denna är öppen för alla lägenhetshyresgäster att använda. Trädgårdsmöblerna tillhandahålls av LKF. I huset finns även LKFs huvudkontor samt ett gym. Huset är även anslutet till ett mobilitetshus där även en större livsmedelsbutik huserar. 

Alla lägenheter har balkong eller uteplats

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Lägenhetstyperna 3 rum och kök på 78 kvadratmeter och 4 rum och kök på 85,7 kvadratmeter har två balkonger där en är på hela 12 kvadratmeter. Samtliga lägenheter på plan 3 får, förutom balkong, en extra uteplats – det är en liten yta som ligger mot den gemensamma grönytan.

LKF flyttar in i Skymningen

I mars 2022 flyttade LKF sitt huvudkontoret från Lilla tvärgatan och sina verksamheter på Magistratsvägen till Skymningen. Det är det första kontorsprojektet i den nya stadsdelen – och LKF blev ett av de första företagen på Brunnshög.

Brunnshög

I nordöstra delen av Lund växer en ny stadsdel fram. Brunnshög siktar på att bli världens främsta forsknings- och innovationsmiljö och är ett föredöme för hållbart stadsbyggande. I framtiden räknar man med att 40 000 människor från hela världen ska arbeta och leva här. I brunnshög finner du en charmig stadsmiljö med spårväg och en plats där hjärta och hjärna möts.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Brunnshög
Bostadsområde: Södra Brunnshög
Adress: Brunnshögsgatan 37 och Solbjersvägen 40
Hustyp: Flerfamiljshus, kommersiella lokaler och kontor
Färdigställt/ombyggt år: 2022
Arkitekt: Fojab
Antal lägenheter: 49
Våningar: 5 respektive 7
Hiss: Ja
Förråd: Till varje lägenhet hör ett förråd som ligger inne i lägenheten och ingår i lägenhetens boarea.
Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra i P-huset som ligger intill. Dessa hyrs ut av LKP och inte LKF. Bilpool kommer att finnas och medlemskap i bilpoolsbolag ingår i hyran tom 2027.
Cykelrum: Ja, inomhus på entréplan
Barnvagnsrum: Ja, i trapphuset på plan 2.
Källsortering: Diskbänksskåpet i lägenheterna är förberett för källsortering i ett antal fraktioner. I anslutning till husen finns en sopsugsanläggning.
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Magistratsvägen 35