De vita en och 1 1/2-plans husen i Dövstumskolan
Kartbild för: Pedellen  (kvarteret)

Pedellen (kvarteret)

Kvarteret Pedellen består av sju 1½-planshus byggda 1965 samt ett hus byggt 2010 (huset kallas likt kvarteret för Pedellen). Området gränsar till Östervångsskolans park, och på kort gångavstånd finns Botaniska trädgården och Mårtenstorget.

Husen från 1965 har tidigare varit ett äldreboende, men är sedan 2006 tillgängligt för hyresgäster. Här finns 62 lägenheter fördelade på fem tvåvåningshus. 32 lägenheter är enrummare, 30 är tvårummare och en är en fyrarummare. Alla tvårummare utom en ligger på bottenplan och har uteplats. Övriga lägenheter ligger på ovanvåningen.

Huset Pedellen, byggt 2010, har åtta lägenheter, fördelade på två ettor och sex treor. På markplan finns två treor, en i vardera gavel, med två ettor emellan. Lägenheterna på markplan har uteplatser i västerläge. Via utvändiga trappor nås plan två, med entré till fyra treor i två plan. Etagelägenheterna har balkong/terrass i båda planen.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader. Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Centrum
Bostadsområde: Pedellen
Adress: Vaktkarlsgången 1 A-D, 2A-D, Bokhållaregången 1 A-D, Kursorgången 1 A-D, 2 A-B, Räntmästaregången 1 A-D, 2 A-D
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1965
Arkitekt:
Antal lägenheter: 62
Våningar: 2
Hiss: Nej
Förråd: Ja, i källaren på Kursorgången.
Parkering: P-platser finns att hyra.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Lilla Tvärgatan 21, in på gården
A decorative imagePEDELLEN.png