A decorative imagetirfing_okt2022.jpg

Tirfing, Linero

I norra Linero bygger LKF kvarteret Tirfing på Östra Linerovägen 2, precis söder om Nordmannavägen. Kvarteret består av hus byggda i vinkel. Det blir totalt 42 lägenheter samt 6 servicelägenheter. Husen är lågenergihus och med solceller på taket. I byggprocessen ställer vi mijökrav enligt Sunda Hus klass A och B.

På tomten  låg tidigare en förskola som nu är flyttad för att marken ska kunna utnyttjas bättre till nya bostäder. Här bygger LKF ett nytt kvarter, Tirfing, med 42 nya lägenheter med hyresrätt samt 6 servicelägenheter för Lunds kommuna vård- och omsorgsförvaltning.

En innergård som tar tillvara grönskan

För den grönskande innergården kommer vi bland annat att behålla en svarttall som växer på tomten. Fler nya träd kommer planteras tillsammans med buskar och ängsblommor. I väster ansluter innergården naturligt till parkområdet Hyllebäcksdalen.

LKF reducerar klimatpåverkan

LKF ska nå ett klimatneutralt byggande till 2030 och vår Klimatfärdplan visar vägen!

LKFs byggprojektledare för kvarteret Tirfing frågade vår entreprenör om möjligheter att använda klimatreducerad betong när vi uppför de nya byggnaderna. Med en ytterst liten extrakostnad kunde vi byta från vanlig betong till klimatreducerad. Grunden och första våningens väggar gjuter vi med klimatbetong steg 2. Steg 2 innebär en minskad klimatpåverkan med 25 procent. För prefab-betong till våning 2–4 använder vi klimatbetong steg 1 med en minskad klimatpåverkan med 10 procent.

I mobilitetshuset kommer det finnas en elcykelpool med två stycken elpoolcyklar och två ellådcyklar. Det finns även plats att tvätta och meka med din cykel. På gården finns det bra med platser att ställa sin cykel, både utomhus och i cykelhuset.

Kommunikationerna till centrala Lund är goda. Med cykel tar det bara 15 minuter. Och bara ett stenkast ifrån kvarteret finns närmsta busshållplats.

Är du intresserad av att flytta in på Tirifing? Anmäl dig till vår bokö!

Är du intresserad av att bo på Tirfing behöver du stå i vår kö. När anmälan öppnar kan du anmäla ditt intresse för en eller flera lägenheter, du rangordnar dem efter ditt önskemål. Lägenheterna fördelas sedan efter antal kö-poäng, ju längre tid du stått i kö hos oss dessto fler poäng. Du anmäler dig till vår bokö via Mina sidor.  

Preliminära hyror

1 rum och kök 35-45 kvadratmeter 6 500 - 7 800 kronor
2 rum och kök 45-55 kvadratmeter 7 800 - 8 300 kronor
3 rum och kök 72-77 kvadratmeter 10 700 - 11 500 kronor

Följ projektet – prenumerera på vårt nyhetsmejl för Tirfing

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Linero
Bostadsområde: Tirfing
Adress: Östra Linerovägen 2A-B
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: Planerad inflyttning hösten 2024
Arkitekt: I gestaltningsskede: Här!
Antal lägenheter: 42
Våningar: Fyra våningar samt vindsvåning
Hiss: Ja
Förråd: Alla lägenheter har ett förråd. 2-4 kvadratmeter
Parkering: 9 stycken varav 1 parkering är handikapparkeringar och 1 plats är till elbilspool.
Cykelrum: Det kommer finnas ett cykelförråd på innergården samt ett mobilitetsrum förutom utvändig plats för cyklar
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: Det är förberett för källsortering i skåp under diskbänken. På entréplan finns ett gemensamt miljörum
Hyresgästlokal:
Områdeskontor:
Bildfilen heter: