Idalaskolan illustration

Knudsgården – NYPRODUKTION

I Veberöd planerar vi att i en första etapp bygga 48 nya bostäder fördelade på 1 rum och kök till 5 rum och kök. Kvarteret kommer byggas där den gamla Idalaskolan låg. Etapp 1 kommer bestå av 4 bostadshus.

Hus 1 och 2 är fyravåningshus plus vind med 16 lägenheter i varje hus. I dessa hus finns 1:or, 2:or, 3:or och 4:or.

Hus 3 och 4 är låghus i två våningar där alla lägenheter har en egen entré. Dessa två hus är identiska med 8 lägenheter i varje hus. I dessa hus finns 3:or och 4:or samt våra fyra stycken 5:or i etagé.

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Marklägenheterna i låghusen har 2 st uteplatser. En på entrésidan som är plattor samt en på trädgårdssidan som är en del gräs och en del plattor.

Bofakta

Ort: Veberöd
Stadsdel: Veberöd
Bostadsområde: Knudsgården
Adress: Knudsgången 1 och 2 samt Knudsgången 3 A-G och 5 A-G
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: Planerad inflyttning hösten 2023
Arkitekt: Jaenecke Arkitekter AB
Antal lägenheter: 48
Våningar: 2 respektive 5
Hiss: I fyravåningshuset
Förråd: Till varje lägenhet hör ett förråd om cirka 2-4 kvadratmeter. För Kundsgången 1 och 2 finns förråden på vinden. Kundsgången 3A-G och 5 A-G har förråden placerat i fristående byggnad på gården eller vid utsidan av huset..
Parkering: I området finns 2 parkeringsytor med parkeringsplatser som går att hyra. Elbilsladdstolpar kommer att finnas i begränsad omfattning. Gästparkeringar och handikappgästparkeringar kommer att finnas inne på området.
Cykelrum: I området finns utomhusparkering utan tak för cykel. Det finns även en del låsbara cykelutrymmen som hyrs ut till hyresgäster separat.
Barnvagnsrum: Ja. Plats för barnvagn och rullatorer finns på vinden Knudsgången 1 och 2 och i låsbara utrymmen för Kundsgången 3 och 5.
Källsortering: Diskbänksskåpet i lägenheterna är förberett för källsortering i ett antal fraktioner. I anslutning till husen finns en gemensam källsortering.
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Magistratsvägen 35, Lund