Översiktbild på Knudsgården, illustration från arkitekten. Två stycken fyravåningshus i bakgrunden och två tvåvåningshus framför

Knudsgården, Veberöd

I Veberöd bygger vi i en första etapp bygga 48 nya bostäder fördelade på 1 rum och kök till 5 rum och kök. Kvarteret kommer byggas där den gamla Idalaskolan låg. Etapp 1 består av 4 bostadshus och inflyttningen är planerad till hösten 2023.

Hus 1 och 2 är fyravåningshus plus vind med 16 lägenheter i varje hus. I dessa hus finns 1:or, 2:or, 3:or och 4:or.

Hus 3 och 4 är låghus i två våningar där alla lägenheter har en egen entré. Dessa två hus är identiska med 8 lägenheter i varje hus. I dessa hus finns 3:or och 4:or samt våra fyra stycken 5:or i etagé.

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Marklägenheterna i låghusen har 2 stycken uteplatser. En på entrésidan som är plattor samt en på trädgårdssidan som är en del gräs och en del plattor.

Mer information under hösten 2022

Nu kan vi presentera planritningar för varje våningsplan – du kan ladda ner dem som pdf. Senare under hösten 2022 kommer vi kunna presentera planritningar på varje ensklid lägenhet för sig och de exakta hyrorna. Uthyrning av lägenheterna planeras att ske under våren 2023 och inflyttningen blir i november samma år. 

Hyrorna kommer att ligga ungefär i spannet: 

  • 1 rum och kök – cirka 6 500 kronor
  • 2 rum och kök – cirka 8 200-8 500 kronor
  • 3 rum och kök – cirka 10 000-11 000 kronor
  • 4 rum och kök – cirka 12 000-13 000 kronor
  • 5 rum och kök – cirka 15 000 kronor

Med reservation för ändringar. Uppgifterna kommer successivt att uppdateras under planerings- och byggprocessen.

Bofakta

Ort: Veberöd
Stadsdel: Veberöd
Bostadsområde: Knudsgården
Adress: Knudsgången 1 och 2 samt Knudsgången 3 A-G och 5 A-G
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: Planerad inflyttning november 2023
Arkitekt: Jaenecke Arkitekter AB
Antal lägenheter: 48
Våningar: 2 respektive 5
Hiss: I fyravåningshuset
Förråd: Till varje lägenhet hör ett förråd om cirka 2-4 kvadratmeter. För Kundsgången 1 och 2 finns förråden på vinden. Kundsgången 3A-G och 5 A-G har förråden placerat i fristående byggnad på gården eller med ingång från utsidan av huset..
Parkering: I området finns 2 parkeringsytor med parkeringsplatser som går att hyra. Elbilsladdstolpar kommer att finnas i begränsad omfattning. Gästparkeringar och handikappgästparkeringar kommer att finnas inne på området.
Cykelrum: I området finns utomhusparkering utan tak för cykel. Det finns även en del låsbara cykelutrymmen som hyrs ut till hyresgäster separat.
Barnvagnsrum: Ja. Plats för barnvagn och rullatorer finns på vinden Knudsgången 1 och 2 och i låsbara utrymmen för Kundsgången 3 och 5.
Källsortering: Diskbänksskåpet i lägenheterna är förberett för källsortering i ett antal fraktioner. I anslutning till husen finns en gemensam källsortering.
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Magistratsvägen 35, Lund
Bildfilen heter: mellan_radhusen.jpg
Bildfilen heter: flerfamiljshusen.jpg
Bildfilen heter: radhusen.jpg