C/O Klostergården Blogg

I vår blogg för C/O Klostergården kan du följa renoveringen i våra kvarter Snöfoget och Snödrivan.

November

Nu monteras de första nya köken!

I förra veckan monterades det första köket på Sunnanväg 2 A-G. Stommar med luckor och lådor är på plats samt det nya golvet. På bilden är skyddsplasten kvar på diskbänken, men vi får en hint om hur det kommer bli när det är klart.

Oktober

Status för ombyggnaden på Sunnanväg 2 A-G

Nu har vi varit i gång i lite mer än en månad och ombyggnaden går bra. När vi började riva köken i lägenheterna så upptäckte vi att våra ritningar från 60-talet inte stämde med verkligenheten. Vatten- och avloppsstammarna hade en helt annan konstruktion och fanns i öppna utrymme bakom köket så vi passar på att byta stammarna istället för att göra en så kallad relining.

Fyra veckor in på renoveringen

Nu har ombyggnaden varit i gång i drygt fyra veckor och det är full aktivitet i huset. Vi förstår att du är nyfiken på att höra hur ombyggnaden går. För att det ska vara enkelt att följa hur det går har vi delat upp informationen arbetsdelar tak, lägenheterna och källare.

September

Nu har arbetet startat i de första lägenheterna

Första etappen av ombyggnaden är i kvarteret Snöfoget och nu har arbetet startat i de första trappuppgångarna. Hyresgästerna i låghuset harevakuerats till sina tillfälliga ombyggnadshem. Lagom till jul får de flytta tillbaka till sina nyrenoverade hem.

Maj

Dags för hyresgäster i första huset att anmäla ombyggnadshem

Vi kommer allt närmre en start för ombygganden på Klostergården. Första huset blir Sunnanväg 2 A–G. I dag, 5 maj 2023, delar vi ut information och blankett för tillfälligt boende, så kallat ombyggandshem, under ombyggnaden. Du som bor på en annan adress i Klostergården kommer få din information minst tre månader innan vi börjar i just ditt hus.

Februari

Nu kan vi starta ombyggnaden

I slutet av januari skrev LKF avtal med Malmö Byggcenter som blir totalentreprenören för ombyggnaden av kvarteren Snöfoget och Snödrivan på Klostergården. Så, äntligen kan vi meddela att vi kan starta ombyggnaden av C/O Klostergården.