Nu kan vi starta ombyggnaden

I slutet av januari skrev LKF avtal med Malmö Byggcenter som blir totalentreprenören för ombyggnaden av kvarteren Snöfoget och Snödrivan på Klostergården. Så, äntligen kan vi meddela att vi kan starta ombyggnaden av C/O Klostergården.

Tillsammans med Malmö Byggcenter ska vi genomföra den omfattande ombyggnaden och upprustningen i ditt bostadsområde. Byggarna startar nu arbetet med att ta fram en detaljerad plan och tidsplan för hela ombyggnaden. För att planera ombyggnaden på bästa sätt kommer byggarna att behöva röra sig i området under våren och även göra besök i vissa lägenheter. Blir detta aktuellt för dig tar vi personlig kontakt med dig.

Arbetet kommer att delas in i etapper där den första etappen startar med två-våningshusen på Sunnanväg 2 A-G i september 2023, sedan fortsätter arbetet gårdsvis. Hela projektet beräknas vara klart under 2027.

Etappindelning

Information_nu startar vi 2023.jpg

Ombyggnad under 2023–2025

Hus A- Sunnanväg 2 A-G
Hus B- Sunnanväg 2 H-K
Hus C- Sunnanväg 2 L-P

Ombyggnad under 2025–2027

Hus D- Gråvädervägen 4 A-F
Hus E- Gråvädersvägen 4 G-J
Hus F- Gråvädersvägen 4 K-N

Vi kommer att informera dig löpande om projektet, även om ditt hus ska renoveras först längre fram. All aktuell information om ombyggnaden går också att hitta här på projektsidan

I maj 2023 bjuder vi in dig som bor i hus A till en träff där vi kommer att informera mer i detalj hur ombyggnaden kommer gå till. Här har du möjlighet att direkt få svar på dina eventuella frågor.

Samma procedur kommer sedan att ske för varje hus, i god tid innan kommer du få veta när arbetet kommer utföras i just din lägenhet och cirka två månader innan arbetet startar i respektive hus kommer vi även ha en träff för de hyresgästerna.

Frågor

Vi förstår att du kan ha många funderingar kring ombyggnaden. Du är alltid välkommen
att kontakta oss på 046-35 85 00 eller via mejl på ombyggnad@lkf.se