Flytta ut

flyttlåda med saker i

Innan du kan flytta ut ur din lägenhet finns det en del saker som ska ordnas. Här hittar du information om de viktigaste sakerna du måste göra.

Säg upp din lägenhet

När du vill flytta ska du först skicka in en uppsägning till oss. 

Visa lägenheten

Enligt hyreslagen är du skyldig att låta visa lägenheten för bostadssökande, som har anvisats av LKF. Enligt de restriktioner som gäller från folkhälsomyndigheten kan vi ebjuda visningar för de hyresgäster som får ett erbjudande om lediga lägenheter hos oss.

Läs mer om visning av lägenhet

Boka tid för besiktning

När du sagt upp din lägenhet ska du boka tid för en besiktning. Kontaktuppgifter får du i bekräftelsebrevet på din uppsägning.

Återställ larmkod

Om du har komfortvärmemätning ska du återställa larmkoden till ursprungsläget 0000. Om du inte återställer koden får du betala en kostnad för detta.

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du ska vara folkbokförd i lägenheten du flyttar till. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret i ditt kontrakt.

Dags att flytta ut

När det är dags för flytten ska lägenhet ska vara tömd, städad och tillgänglig för nästa hyresgäst senast klockan 12.00 den dag ditt kontrakt upphör att gälla. Om den 1:e i månanden är en lördag, söndag eller annan allmän helgdag ska lägenheten vara tillgänglig klockan 12.00 första vardagen därefter. Du ska lämna nycklarna innan klockan 12.00 på det områdeskontor som du och LKF har kommit överrens om.

Vi hoppas att du har trivts i din lägenhet och att du har haft ett bra boende hos oss på LKF. Använd gärna checklistan så att du inte glömmer något innan du flyttar.

Mer information

flytta ut
Nycklar Städning Besiktning Visning Uppsägning av lägenhet, parkering och garage