Jägaren markbostäder

En tegelbyggnad med en utomhustrappa som leder upp till en ingång. Det finns gröna buskar runt bygg

Området består av rymliga lägenheter i tvåplanshus byggda 2006. Fyrarumslägenheterna har inglasade uterum i två våningar. Lägenheterna på bottenplan har stor uteplats och lägenheterna på andra våningen har en stor balkong i väster och en liten i öster.

Bebyggelsen på Jägaren kompletterades 2006 med Jägaren markbostäder, som består av fyra hus med 21 lägenheter. De flesta är tre- och fyrarumslägenheter. I tre- och fyrarumslägenheterna finns ett extra ljudisolerat ”tyst rum”. Omgivningarna är gröna, och intill markbostäderna finns en stor lekplats.

Nöbbelöv

Nöbbelöv i nordvästra Lund är ett område med stora grönytor och mestadels låg bebyggelse. Stora delar av området är fritt från bilar. Vid Nöbbelövs torg finns ett litet centrum med bland annat en livsmedelsbutik. Från Nöbbelöv är det cirka 4 kilometer till centrala Lund och 3 kilometer till shoppingcentret Nova Lund. Nöbbelöv gränsar till Gunnesbo, där det finns en järnvägsstation som ger goda pendlingsmöjligheter.

Snabbfakta

Adress: Nöbbelövsvägen 46-74

Hustyp: Flerfamiljshus och radhus

Färdigställt: 2006

Antal lägenheter: 21

Antal våningar: 1-2

Hiss: Nej

Arkitekt: Leif Hörberg

Förråd: Ja, uteförråd

Parkering: Enskilda kallgarage samt p-platser utomhus. Lediga platser publiceras på lkf.se.

Cykelrum: Nej.

Barnvagnsrum: Ja.

Hyresgästlokal: Nej.

   

Balkong/Terrass/Trädgård: Lägenheterna på bottenplan har uteplats som är avgränsade med häck eller plank. Ett fåtal lägenheter på våning 2 har balkong.

Tvättutrustning: Finns som standard i samtliga lägenheter.

Diskmaskin: Finns som standard i samtliga lägenheter.

Värme/vatten: Individuell varmvattenmätning. Komfortvärme (21 grader ingår i hyran).

    En områdeskarta över området Jägaren