Fastigheter bakom en grönskande yta

Med en magnifik utsikt över det skånska landskapet reser sig de svarta punkthusen i bostadsområdet Oden. Husen på Oden är de första flerfamiljshusen i Lund som är certifierade passivhus.

Oden består av sex femvåningshus med en suterrängvåning i anslutning till kvarteret Havamal på Vikingavägens norra sida. Husen är byggda i två etapper 2014-2016. Få material och kulörer ger ett enkelt och elegant uttryck.

Att området är byggt som passivhus innebär bland annat god isolering och effektiv värmeåtervinning. Det gör det möjligt att pressa ner energianvändningen för uppvärmning med 70-80 procent jämfört med konventionella hus.

På bottenplan mot Vikingavägen finns små butikslokaler och i anslutning till bostadshusen finns även garagebyggnader, väderskyddade cykelparkeringar samt anläggning för sophantering.

På bara några minuters promenadavstånd ligger Linero torg, Vikingaskolan (F-9) och idrottsanläggningen Vikingahallen. Här finns också stora grönområden, bland annat Tre Högars Park.

Linero och Mårtens Fälad

Linero har genomgått en förnyelse, som blev ett lyft för hela den östra delen av Lund.  Linero torg rustades upp rejält och fick ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoverades. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet var att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter. Du tar dig även enkelt till centrala Lund med buss.  

Snabbfakta 

Adress: Vikingavägen

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2014-2015

Antal lägenheter: 99 

Antal våningar: 5 vån + suterrängvåning

Hiss: Ja

Arkitekt: Arkitekt i tidigt skede (gestaltning): Helena Hammer, Sydark konstruera. Arkitekt i utförandeskede (detaljprojektering): Pantektor 

Förråd: Till varje lägenhet hör ett förråd om ca 3 kvm placerat i källaren.

Parkering: Parkeringsplatser och garage finns att hyra i anslutning till huset.

Cykelrum: Väderskyddad cykelparkering finns i anslutning till husen.

Barnvagnsrum: Ja, i källaren.

Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18.

   

Balkong/Terrass/Trädgård: 4-3 rok samt 2 rok på 60 kvm har indragna skyddade balkonger. 1 rok samt 2 rok på 48 kvm har fransk balkong.

Tvättutrustning: Gemensam tvättstuga finns i suterrängplanet/källaren. Egen tvättutrustning kan installeras som tillval.

Diskmaskin: Diskmaskin finns som standard i 4 rok och 3 rok samt i 2 rok, 60 kvm. För övriga lgh är diskmaskin tillval.

Värme/vatten: Varmvattenförbrukningen mäts och debiteras separat för respektive lägenhet. Husen värms upp med fjärrvärme. Lägenheterna har vattenburet radiatorsystem. Ventilationen sker med ett mekaniskt till och frånluftssystem med värmeåtervinning. Det finns möjlighet att efter behov öka ventilationen i kök och WC/dusch.

   

Takhöjden är 2,5 meter som standard i alla lägenheter. LÄGENHETSDÖRRAR: Entrédörrarna har inbrottsskydd klass 1 med tittöga samt nyckeltub.

    En områdeskarta över områdena Oden och Havamal