Snödrivan och Snöfoget

En bostadsbyggnad omgiven av gröna ytor under en klar himmel, med flera våningar och balkonger som

I området finns fyra niovåningshus och två tvåvåningshus, byggda 1965. Adresserna är Sunnanväg 2 och Gråvädersvägen 4. De båda kvarteren har stora grönskande innergårdar med lekplatser och sittgrupper.

De sex husen hade från början totalt 464 lägenheter. 2004 byggdes höghusen på med en nionde våning som gav ytterligare 30 lägenheter. Taklägenheterna, som man når via loftgångar, har stora fönsterpartier mot söder och väster. Varje lägenhet har också en terrass. Från lägenheterna och loftgångarna har man en milsvid utsikt över landskapet runt Lund och mot Öresund och Danmark.

Bottenplanen i höghusen upptas delvis av tvättstugor och andra gemensamma utrymmen och i övrigt av bostäder. De flesta lägenheter på bottenplan har uteplats, och merparten av de övriga lägenheterna har balkong (bortsett från lägenheterna om ett rum och kokskåp/kokvrå). Alla lägenheter i låghusen har ett eget hobbyrum i källaren.

Vid Sunnanväg finns ett parkeringshus i tre plan.

Ombyggnad av kvarteren

Just nu pågår en större ombyggnad av Snödrivan och Snöfoget. Den är planerad att vara klar sommaren 2027. Bland åtgärderna LKF utför är bland annat ny isolering i ytterväggar, fönsterbyte, nya kök, ny ventilation och nya hissar med mera. Vi kommer även se över utemiljön i dialog med hyresgästerna.

Läs mer om projektet som vi kalla C/O Klostergården

Söder

Södra delen av Lund består bland annat av Järnåkra och Klostergården. En cykeltur till centrum, Stadsparken eller Högevallsbadet tar bara några minuter. Vid Karhögstorg på Järnåkra finns ett stadsdelscentrum med bland annat livsmedelsaffär, och i anslutning till torget finns ett grönområde med en lekpark. På Klostergården är det nära till lummiga park- och strövområden på Sankt Larsområdet och vid Höje å.

Snabbfakta

Adress: Höghus: Gråvädersvägen 4 G-N och Sunnanväg 2 H-P. Låghus: Gråvädersvägen 2 A-F och Sunnanväg 2 A-G.

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 1965

Antal lägenheter: 494

Antal våningar: 9

Hiss: Alla lägenheter upp till våning 8 har hiss. Vissa lägenheter på våning 9 nås med hiss, och andra med trappa via loftgång.

Arkitekt: Leif Hörberg Wigot Konsult AB

Förråd: Ja, i källaren. Alla lägenheter i låghusen har även ett eget hobbyrum i källaren.

Parkering: Parkeringsplatser utomhus finns i anslutning till bostadsområdet. Parkeringshus samt ett fåtal enskilda garage finns också. Lediga platser publiceras på lkf.se.

Cykelrum: Ja, ingång på gavlarna på höghusen.

Barnvagnsrum: Ja, i varje trappuppgång i höghusen.

Hyresgästlokal: Ja, Sunnanväg 2 D. På Sunnanväg 2 G finns en bastu.

   

Balkong/Terrass/Trädgård: I höghusen har alla lägenheter utom 1 rok balkong. Vindslägenheterna har egen, väl tilltagen, terrass i söder eller väster. I låghusen har alla lägenheter uteplats eller balkong.

Tvättutrustning: Gemensam tvättstuga. Vindslägenheterna har egen tvättutrustning.

Diskmaskin: Möjligt att installera som tillval i många av lägenheterna, dock inte i 1 rok och i låghusen.

Värme/vatten: Komfortvärme (21 grader ingår i hyran)

    En områdeskarta över området Klostergården