Brandstationen Kävlingevägen

En modern bostadsbyggnad med röda tegelstenar och flera balkonger med glasräcken. En välskött trädg

Detta område passar dig som vill bo miljömedvetet och hållbart i centrala Lund. De 45 lägenheterna uppfyller kravet passivhusstandard. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

Husen är byggda 2016, intill bostadsområdet Gamla Brandstationen. Området består av fyra bostadshus i tre och fyra våningar. Lägenheterna är ljusa och luftiga med en takhöjd på 2,5 meter. I området finns gemensamhetslokal, garage, cykelparkeringar, områdeskontor samt anläggning för sophantering.

Att området är byggt som som passivhus innebär bland annat att byggnadernas energiförbrukning är mycket låg och att inga radiatorer finns i lägenheterna. Möjlighet till stadsodling, solceller och laddstolpe för elbil samt bilpool är några av fördelarna med detta bostadsområde. 

Centrum

Bor du centrala Lund har du nära till kultur, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta är nära och tillgängligt och kommunikationer och pendlingsmöjligheter är goda.

Cykelrum: Ja, cykelparkering finns i källarplan.

Barnvagnsrum: Ja

Parkering: P-platser i underjordiskt garage på Kävlingevägen 9 D finns att hyra. Nås via hiss. Lediga platser publiceras på lkf.se. Besöksparkering mot avgift.

Hyresgästlokal: Ja, Kävlingevägen 9 E

   

Balkong/Terass/Trädgård: Lägenheterna i markplan har uteplats med trappa till innergården. Övriga lägenheter har balkong.

Tvättutrustning: Gemensamma tvättstugor finns i källaren. Möjligt att installera tvättutrustning i lägenheterna som tillval.

Diskmaskin: Diskmaskin finns som standard i 2-4 rok. Ingen diskmaskin i 1 rokvr.

El: hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten: Varmvattenförbrukningen mäts och debiteras separat för varje lägenhet.

Förråd: Ja, i källaren

    karta över området brandstationen

Snabbfakta

Adress: Kävlingevägen 9 A-D

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2016

Antal lägenheter: 45

Antal våningar: Kävlingevägen 9 A-C, 1-4 våningar. Kävlingevägen 9 D, 1-3 våningar.

Hiss: Ja

Arkitekt: Arkitekt i gestaltningsskede: Boris Wall, Arkitekt Axel Carlsson AB. Arkitekt i detaljprojekteringsskede: NP Arkitekter, Ystad