Bild över några av de grå radhusen, deras uteplatser

I Genarp cirka 2 mil öster om Lund, har LKF byggt ljusa och yteffektiva marklägenheter, byggda med  svenskt trä och egna privata terrasser. Här bor du med närhet till Genarps centrum och vackra promenadstråk.

I området mellan Genvägen och Genarps kyrka ligger kvarteret Kuylenstjerna, ett radhusområde med 27 lägenheter. Husen är så kallade SABOs Kombohus Småhus. Samtliga är i ett plan. Det finns:

  • 13 stycken 2 rum och kök på 59 kvadratmeter
  • 10 stycken 3 rum och kök på 73 kvadratmeter
  • 4 stycken 4 rum och kök på 86 kvadratmeter. Dessa 4:or kommer att byggas som parhus.

Samtliga lägenheter har väl tilltagna uteplatser med tomtmark på minst två sidor om huset. Uteplatserna är försedda med ett stort trädäck på cirka 25 kvadratmeter.

Alla lägenheter har egen kombi-tvättmaskin samt diskmaskin.

Lägenheterna om 3-4 rum och kök har två parkeringsplatser i anslutning till entréerna. En av 2:orna har en parkeringsplats i anslutning till sin entré (Tuve Persssons väg 51) de övriga 2:orna har bestämd plats vid den allmänna parkeringen utmed Kroggränd.

Hyran är kallhyra. Varje hyresgäst kan därmed styra sin egen förbrukning. Den årliga energiförbrukningen ligger runt 65-70 kilowatttimme per kvadratmeter. Förbrukningen debiteras i efterhand via hyresavin. Husen värms upp med fjärrvärme som levereras från Björnstorps gods. Varje lägenhet har sin egen värmeväxlare och ett vattenburet golvvärmesystem.

Genarp

I Genarp finns en genuin bykänsla och bebyggelsen består till största delen av småhus. Byn har cirka 3000 invånare. I centrum finns bland annat två matbutiker, folktandvård, distriktssköterskemottagning och apoteksombud. I byn finns Häckebergaskolan (F-3), Genarps skola (4-9) och flera förskolor. Här finns också fritidsgård och träffpunkt för äldre. Kring byn finns gott om natur och strövområden, till exempel kring Häckebergasjön och i naturreservaten Romeleåsen och Risen.

Cykelrum: Nej 

Barnvagnsrum: Nej

Parkering: 3rok och 4 rok har biluppställningsplats på tomten med plats för 2 bilar. En av lägenheterna 2 rok har en bilplats på tomten. Lägenhet Tuve Perssons väg 51. Övriga 2 rok har en fast numrerad plats vid den allmänna parkeringen. Fåtal platser finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/terrass/trädgård: Uteplats med täppa finns till alla lägenheter. Uteplatserna är försedda med ett ca 25kvm stort trädäck.

Tvättutrustning: Kombimaskin (kombinerad tvätt och torkmaskin) finns som standard i alla lägenheter.

Diskmaskin: Diskmaskin finns som standard i alla lägenheter.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/vatten: Husen kommer att värmas upp med fjärrvärme som levereras från Björnstorpsgods. Varje lägenhet har sin egen värmeväxlare och ett vattenburet golvvärmesystem kan därmed styra sin egen förbrukning. Energiförbrukningen ligger runt 65-70 kWh/kvm/år.

Förråd: Ja, intill varje radhus

   

Snabbfakta

Adress: Kroggränden 1-23, Tuve Perssons väg 27-55

Hustyp: Marklägenheter

Färdigställt: 2022

Antal lägenheter: 27

Antal våningar: 1

Hiss: Nej 

Arkitekt: Götenehus