En fastighet

Vänorten. Här finns 16 ljusa lägenheter i gröna omgivningar, byggda 2015. Samtliga lägenheter har en väl tilltagen balkong eller uteplats, och alla har egen ingång.

I utkanten av Vänortsparken på Östra Torn ligger vårt bostadskvarter Vänorten. De tre husen är byggda i två plan och ligger placerade kring en gemensam gård med uteplats och grill. Lägenheterna på bottenplan har uteplats som omgärdas av häck. På plan två har lägenheterna väl tilltagna balkonger. Till varje lägenhet hör ett kallförråd på ca 3 kvm. På innergården finns ett gemensamt förråd för barn­vagnar med mera.

Östra Torn

På Östra Torn finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Det finns gott om grönområden och i Östra Torns by finns gammal bymiljö bevarad. På nära gång- och cykelavstånd finns Ideon, LTH, Ekonomicentrum, MAX IV och ESS. Det är cirka 3,5 kilometer till Lunds centrum. På Östra Torn finns flera skolor (F-9) och förskolor. Här finns också Östra Torngården, som är både ett fritidshem och en fritidsgård. I området finns en närbutik, och på Sparta vid Tornavägen finns en större livsmedelsbutik.

 

Cykelrum: Ja

Barnvagnsrum: Ja

Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/terrass/trädgård: Lägenheterna på bottenplan har uteplats. Lägenheterna på våning två har en väl tilltagen balkong.

Tvättutrustning: Gemensam tvättstuga finns i området. Kombimaskin för tvätt och torkning kan installeras som tillval.

Diskmaskin: Ja, finns i alla lägenheter.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/vatten: Värme ingår, varmvattenförbrukning debiteras separat

Förråd: Ja, uteförråd

    Karta över området

Snabbfakta

Adress: Vänortsgatan 1 A-G, 3 A-D, 5 A-H och J-M

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2016

Antal lägenheter: 28

Antal våningar: 2

Hiss: Nej

Arkitekt: Lotta Sundström