Rådhusrätten-byggår 2001

En modern byggnad omgiven av grönska och parkerade bilar. Byggnaden har stora fönster och en balkon

Området består till största delen av 3-5-rummare med generöst tilltagna ytor. Lägenheterna har uteplats eller balkong. Många balkonger är numera inglasade. I samarbete med hyresgästerna har utemiljön på senare år rustats upp med lekredskap, grillplatser med mera.

1968 lät LKF bygga 476 lägenheter i 3-4 våningshus, grupperade runt tio bilfria gårdar. Samtliga av dessa lägenheter har uteplats eller balkong. 2001 kompletterades bebyggelsen med 18 lägenheter fördelade på tre hus. Sex av lägenheterna är etagelägenheter. Lägenheterna på bottenplan har muromgärdade uteplatser och på andra våning finns balkong. Under området finns varmgarage.

I området jobbar vi aktivt med boendeinflytande och gemenskap. Utemiljö är lummig och grön och rik på blommande växter tack vare en satsning på att öka områdets biologiska mångfald.

Norra Fäladen

Mitt i området ligger Fäladstorget, som genomgick en större om- och tillbyggnad 2007. Här finns bland annat livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral. I den västra delen av Norra Fäladen ligger ett av Lunds största grönområden, Sankt Hans backar. Norra Fäladen ligger norr om trafikleden Norra Ringen och en cykeltur till Lunds centrum tar 10-15 minuter. Området byggdes till större delen under slutet av 1960-talet.

Snabbfakta

Adress: Magistratsvägen 3A-3F, 45A-45F, 53E-53H, 53J-53K

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 2001

Antal lägenheter: 18

Antal våningar: 2

Hiss: Nej

Arkitekt: Leif Hörberg

Förråd: I källaren på Magistratsvägen 53 C.

Parkering: Varmgarage samt p-platser utomhus. Det finns fyra installerade ladduttag och förberett för 20 till, totalt 24 uttag. Lediga platser publiceras på lkf.se.

Cykelrum: Ja.

Barnvagnsrum: Ja.

Hyresgästlokal: Ja, Magistratsvägen 43. 

   

Balkong/Terrass/Trädgård: Balkonger och uteplatser i söder.

Tvättutrustning: Finns som standard i samtliga lägenheter.

Diskmaskin: Möjligt att installera som tillval.

Värme/vatten: Värme- och varmvattenkostnad ingår i hyran.

    En områdeskarta över området Rådhusrätten.