En fastighet i solen

Svarvaren 33 är ett flerfamiljshus på fem våningar, som ligger kring hörnet Bankgatan-Lilla Tvärgatan. Lägenheternas storlek varierar från ett rum med kokvrå till fem rum och kök. De flesta lägenheter har balkong mot innergården.

Huset är byggt 1951, och är ritat av arkitekten Ingeborg Hammarskjöld-Reiz.

2012 genomfördes en omfattande modernisering av fastigheten, då kök och badrum fick ny inredning och utrustning, ventilationen förbättrades, nya förråd inreddes i källaren, tvättstugan renoverades m m.

2013 höjdes yttertaket och vinden inreddes med två stycken trerumslägenheter.

I direkt anslutning till femvåningshuset, på Lilla Tvärgatan, ligger en 2 ½-plansbyggnad som ursprungligen byggdes för affärs- och kontorsverksamhet. I början av 2000-talet byggdes lokalerna på plan två och tre om till fyra lägenheter.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Cykelrum: Ja

Barnvagnsrum: Nej

Parkering: Underjordiskt parkeringsgarage med infart från Lilla Södergatan. I närheten finns även p-hus Dammgården. Lediga p-platser publiceras på lkf.se.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/Terass/Trädgård: Vissa lägenheter har balkong.

Tvättutrustning: Gemensam tvättstuga i källaren på Bankgatan 12. Möjligt att installera tvättmaskin som tillval i de flesta lägenheter på Bankgatan 12 och Lilla Tvärgatan 16.

Diskmaskin: Möjligt att installera som tillval i alla lägenheter på Lilla Tvärgatan 16 och i vissa lägenheter på Bankgatan 12.

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten: Värmekostnad ingår i hyran.

Förråd: Ja, finns i källaren.

   

Snabbfakta

Adress: Bankgatan 12, Lilla Tvärgatan 16 A-C

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 1950

Ombyggt: 

Antal lägenheter: 14

Antal våningar: 2

Hiss: Nej

Arkitekt: