En grönskande innergård omringad av grå 3 våningshus.

Området ligger norr om Vikingavägen med fin utsikt mot söder. Lägenheterna på bottenplan har uteplats och övriga lägenheter har balkong.

Här finns 358 lägenheter på 1-5 rum och kök. På bara några minuters promenadavstånd från Havamal ligger Linero torg, Vikingaskolan (F-9) och idrottsanläggningen Vikingahallen. Här finns också en stor livsmedelsbutik, Vårdcentral, Apotek, Bibliotek och stora grönområden, bland annat Tre Högars Park.

Under 2019-2021 gjorde vi, etappvis, en omfattande modernisering av området. Bland annat gjordes stambyte, helrenovering av badrum och tillbyggnad av nya entréer. Trapphusen renoverades och kompletterades med postboxar i entrén och barnvagnsförråd. Även utemiljön fick en total översyn.

När husen byggdes i början av 1970-talet, planerade arkitekten området med utgångspunkt från den starkt sluttande terrängen och lade huskropparna längs höjdkurvorna för att ge bästa möjliga utsikt från lägenheterna.

Namnet Havamal har anknytning till nordisk mytologi. Havamal är en eddadikt, troligen skriven i Norge omkring år 900, som bland annat innehåller ett antal levnadsregler.

Linero och Mårtens Fälad

Linero har genomgått en förnyelse, som blev ett lyft för hela den östra delen av Lund.  Linero torg rustades upp rejält och fick ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoverades. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet var att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter. Du tar dig även enkelt till centrala Lund med buss.  

Cykelrum

Barnvagnsrum:

Parkering: Parkeringsplatser i garage och utomhus finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se.

Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18

   

Balkong/Terass/Trädgård: Balkong eller uteplats

Tvättutrustning: Gemensam tvättstuga finns i varje hus.

Diskmaskin

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten:

Förråd: Gemensam tvättstuga finns i varje hus.

    karta havamal och oden

Snabbfakta 

Adress: 
Vikingavägen 1-27 (ojämna nummer)

Hustyp: 
Flerfamiljshus

Färdigställt: 
1969-1972

Antal lägenheter:
358

Antal våningar:
1-3 våningar

Hiss:
Nej