Bilden visar en modern vit byggnad med flera våningar, omgiven av gröna träd och en klar blå himmel

Ungdomslägenheter i kanten av Tunaparken.

2018 stod femvåningshusen i kvarteret Sofieberg klara. Husen ligger på en sydvästvänd tomt intill Tunaparken och nordväst om Tunaskolan. På våning 1 ligger en förskola med fem avdelningar. På plan 2-5 finns 53 ungdomslägenheter. Lägenheterna varierar i storlek från 1 till 4 rum och kök. Alla lägenheter utom 1 rum och kök har balkong. Lägenheterna hyrs ut till sökande mellan 18-25 år gamla.

Tuna

Den trygga men i högsta grad levande stadsdelen Tuna, med sina lummiga omgivningar, ligger nordöst om Lunds centrum. Här har du närhet till LTH, Ekonomicentrum och Lunds forskarby Ideon. Förskola och grundskola finns i området liksom en större välsorterad livsmedelsbutik.

Från Tuna är det inte långt till Lunds centrum med handel, nöje och kultur men också nära till naturen på Östra Torn.  Att ta sig till och från området med kollektivtrafik är enkelt. Ett par busslinjer passerar Tuna.

Snabbfakta

Adress: Warholms väg 2 A-H

Hustyp: Ungdomslägenheter

Färdigställt: 2018

Antal lägenheter: 53

Antal våningar: 5

Hiss: Ja

Arkitekt: I gestaltningsskede: FOJAB Arkitekter I detaljprojekteringsskede: NP arkitekter

Förråd: Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Parkering: Parkeringsplatser finns på Dag Hammarskjölds väg och hyrs ut av LKP.

Cykelrum: Ja.

Barnvagnsrum: Ja.

Hyresgästlokal: Nej.

   

Balkong/Terrass/Trädgård: Alla lägenheter utom ettorna har balkong. På våning 2 finns en gemensam takterrass för varje trapphus.

Tvättutrustning: Möjlighet till tillval av tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare finns i 3 rok och 4 rok. Möjlighet till tillval av kombimaskin (tvättmaskin med torkfunktion) finns i 1 rok och 2 rok. En gemensam tvättstuga per trapphus finns på vån 2.

Diskmaskin: Diskmaskin finns i 3 och 4 rok. Möjlighet till tillval av diskmaskin finns i övriga lägenheter.

Värme/vatten: Husen är lågenergihus, vilket innebär att de är byggda med höga krav på täthet. Ventilationen sker med ett mekaniskt till- och frånluftsystem med värmeåtervinning. Husen värms upp med fjärrvärme, som är fossilbränslefri till 98 procent. Lägenheterna värms upp med vätskeanslutna radiatorer. Varmvattenförbrukningen mäts och debiteras separat för respektive lägenhet.

    En områdeskarta över området Sofieberg