En fastighet som vetter ut mot en väg

Triangeln, som har fått sitt namn efter kvarterets triangulära form, är ett idylliskt bostadsområde med bara tolv lägenheter. Området ligger lugnt och avskilt på bekvämt gång- och cykelavstånd från centrala Lund.

De tolv lägenheterna är fördelade på tre tvåplanshus. Två hus ligger utmed Änggatan, som är en återvändsgata, det tredje ligger utmed Hardebergaspårets gång- och cykelstråk.

Lägenheterna på bottenplan har avskärmade uteplatser medan lägenheterna på andra våningen har balkong. Uteplatserna och balkongerna är vända mot den bilfria innergården där det finns fruktträd och bärbuskar, en lekplats med lekredskap och bänkar samt tvättstuga. Till alla lägenheter hör ett garage eller en parkeringsplats.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Cykelrum: Nej

Barnvagnsrum: Ja

Parkering: Alla lägenheter har p-plats eller enskilt garage.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/Terass/Trädgård: Balkong eller uteplats

Tvättutrustning: Gemensam tvättstuga på gården. Tillval av tvättmaskin in lägenheterna är inte möjligt

Diskmaskin: Möjligt att installera som tillval

El: Hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten: Värmekostnad ingår i hyran

Förråd: Ja

   

Snabbfakta 

Adress: Änggatan 10-14

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 1985

Ombyggt: 

Antal lägenheter: 12

Antal våningar: 2

Hiss: Nej

Arkitekt: Yngve Lundquist