Två flerfamiljshus

Kvarteret Koggen ligger i hörnet där Sandbyvägen och Hugins väg möts, i östra Lund. Koggen består av sju byggnader, både höghus, låghus och radhus. Två av byggnaderna hyrs av Lunds kommun som servicebostäder och gruppbostad.

Gården mellan husen Hansagatan 2 och 4 har platser för gemenskap och rekreation. Kring gårdar och uteplatser planteras häckar. Hansagatan som går igenom bostadsområdet har en allé.

LKF har satsat på mobilitetsfrämjande åtgärder när vi byggde det här kvarteret. Hyresgästerna erbjuds medlemskap i ett bilpoolbolag. Det finns även ett stort cykelutrymme under tak med plats för att själv serva sin cykel med låneverktyg. Detta finns på Hansagatan 2 i källarplan med med ingång direkt från markplan med dagsljusinläpp. Alla som bor på Koggen har tillgång till detta cykelutrymme för parkering med cyklar eller lådcyklar.

Linero och Mårtens Fälad

Linero har genomgått en förnyelse, som blev ett lyft för hela den östra delen av Lund.  Linero torg rustades upp rejält och fick ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoverades. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet var att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter. Du tar dig även enkelt till centrala Lund med buss.  

Utsikt från en av lägenheterna på Koggen

Utsikt från en av lägenheterna på Koggen

Vindsvåning med snedtak med fin utsikt över Lund

Vindsvåningarna har mysigt snedtak och fin utsikt över Lund och dess gröna omgivningar. 

Ett fönster och element i en lägenhet

Fint ljusinsläpp med takfönster.

Ett vitt kök

Modern köksinrening med stänkskydd i kakel, diskbänk, svart köksbänk, vita luckor och diskmaskin. 

Ett kök med öppen planlösning

Öppen planslösning ger ljus och rymd i kök och vardagsrum. 

Förvaring i lägenhet med inredda garderober, linneskåp och städskåp.

Bra förvaring i lägenhet med inredda garderober, linneskåp och städskåp. 

Ett modernt badrum med helkaklade väggar, duschhörna och plats för tvättmaskin

Moderna badrum med helkaklade väggar, duschhörna och plats för tvättmaskin.

Balkonger med glasade sidor

Balkonger med glasade sidor.

En byggarbetsplats som föreställer en fastighet som byggs

   

Cykelrum: Vid husen finns det cykelparkering i nära anslutning till entréerna. I källaren på Hansagatan 2 finns ett cykelutrymme inklusive utrymme för cykelreparationer. Denna källare är åtkomlig utifrån i markplan och är tillgänglig för alla som bor i området.

Barnvagnsrum: Ja

Parkering: I kvarteret finns en parkering med 28 platser. Ett antal parkeringsplatser är försedda med laddstolpar. Parkeringsplatserna hyrs ut till sökande i vår fordonskö enligt gällande poängregler. Tänk på att registrera dig i vår fordonskö ifall du är intresserad av en parkeringsplats, gör det gärna redan idag. Lediga p-platser publiceras på lkf.se. Det kommer finnas en bilpool i kvarteret. Längs gatan finns det gästparkeringar.

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/terrass/trädgård: Samtliga lägenheter förutom de en-rummare på 38 och 39 kvadratmeter har en balkong eller uteplats. Gården mellan husen Hansagatan 2 och 4 har arrangemang för gemenskap och rekreation. Kring gårdar och uteplatser planteras häckar. Hansagatan som går igenom bostadsområdet har en allé. Lägenhet 3491-02-0212 på Hansagatan 2 B som är en fem rum och kök på plan 1 har ingen uteplats utan två balkonger. Se planritning för denna lägenhet.

Tvättutrustning: Samtliga lägenheter har egen tvättutrustning med tvättmaskin och torktumlare förutom lägenheter med 1 rum och kök har så kallade kombimaskin med tvätt- och torktumlare i samma maskin.

Diskmaskin: Diskmaskin finns i alla lägenheter som standard och ingår i hyran. I våra ett rum och kök finns en smal maskin (45 centimeter).

El: Elförbrukningen mäts av LKF och debiteras separat för respektive lägenhet. Debitering sker en gång per månad på hyresavin. LKF har elavtalet med Kraftringen och du som hyresgäst har inget eget avtal med elbolag.

Värme/vatten: Husen värms med fjärrvärme och det ingår i hyran. Lägenheterna har vattenburet radiatorsystem. Förbrukningen av varmvatten och el mäts och debiteras separat för respektive lägenhet. Husen är lågenergihus, vilket innebär att de är byggda med höga krav på täthet. Ventilationen sker med ett mekaniskt till- och frånluftsystem med värmeåtervinning.

Förråd: Samtliga lägenheter har ett förråd. De är fördelade olika i de olika husen. Finns vindsförråd, källarförråd eller utomhusförråd i anslutning till entrén. 3 lägenheter som ligger i hus Hansagatan 5 på våning 2 har förråd inne i lägenheten och ytan på förrådet ingår i bostadens area och hyra.

   Karta över området  

Snabbfakta 

Adress: Hansagatan 1, 3A-D, 5A-H, J, 2A-B, 4-6

Hustyp: Flerfamiljshus samt radhus

Färdigställt: 2023

Antal lägenheter: 55

Antal våningar: 2 respektive 4 våningar

Hiss: Ja, i fyravåningshusen

Arkitekt: Jaenecke Arkitekter AB