En tegelbyggnad med balkonger, omgiven av grönska under en klar himmel. Byggnaden har fönster och d

Här finns 12 seniorlägenheter, byggda 1995. Från Bullerbyn är det nära till Fäladstorget där välsorterad mataffär, vårdcentral, tandläkare och annan närservice finns. Lägenheterna på bottenplan har uteplatser som är avgränsade med häck eller plank. Lägenheterna på tredje plan har balkong.

Seniorboendet är avsett för äldre som prioriterar god tillgänglighet. Det innebär bland annat att lägenheterna har extra stora duschrum. I den lummiga Borgareparken öster om Bullerbyn finns gott om promenadvägar.

Lägenheterna erbjuds i första hand till bostadssökande som har beviljats förtur av Vård- och omsorgsförvaltningen. I övrigt erbjuds lägenheterna till äldre bostadssökande i LKFs bokö.

Norra Fäladen

Mitt i området ligger Fäladstorget, som genomgick en större om- och tillbyggnad 2007. Här finns bland annat livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral. I den västra delen av Norra Fäladen ligger ett av Lunds största grönområden, Sankt Hans backar. Norra Fäladen ligger norr om trafikleden Norra Ringen och en cykeltur till Lunds centrum tar 10-15 minuter. Området byggdes till större delen under slutet av 1960-talet.

Snabbfakta

Adress: Fäladstorget 3 A-F

Hustyp: Flerfamiljshus och radhus

Färdigställt: 1995

Antal lägenheter: 12

Antal våningar: 1 och 3

Hiss: Ja

Arkitekt: Sten Liljedahl

Förråd: I källaren

Parkering: Nej

Cykelrum: Nej

Barnvagnsrum: Nej 

Hyresgästlokal: Nej

   

Balkong/Terrass/Trädgård: Lägenheterna på bottenplan har uteplats som är avgränsad med häck eller plank. Lägenheterna på tredje plan har balkong.

Tvättutrustning: Finns som standard i samtliga lägenheter.

Diskmaskin: Nej

El: 

Värme/vatten: Vatten- och värmekostnad ingår i hyran.